Betere videocalls met deze vijf tips

Door: Stefanie Katzenbauer | 11 november 2020 09:29

How To

Inmiddels kunnen we voor zowel werk als privé niet meer om videocalls heen. Er wordt heel wat af gezoomed, Teams-meetings gehouden of gebeld via WhatsApp-video. De kwaliteit van deze gesprekken is niet altijd optimaal. Met deze tips realiseer je betere videocalls.

Een goede verbinding

Zorg als eerste voor een goede internetverbinding als je gaat videobellen. Natuurlijk ben je waarschijnlijk al verbonden met een wifinetwerk, maar het kan helpen om andere applicaties of programma’s af te sluiten om de kwaliteit van je gesprek te verbeteren. Ook als er veel huisgenoten aanwezig zijn die allemaal aan het Netflixen zijn, kan dit nadelig zijn voor de kwaliteit van je gesprek. Is het dus een belangrijke call? Vraag dan of ze heel even kunnen stoppen met streamen.

Zorg voor een goede setting

Waarschijnlijk zit meer dan de helft van de videobellers met een blouse aan de bovenkant en hun pyjamabroek aan de onderkant. Die ziet tenslotte niemand. Maar zorg bij het aannemen of organiseren van een videocall dat je een goede setting hebt voor je beeld. Check of jij duidelijk te zien bent, gebruik natuurlijk licht wanneer mogelijk en zorg dat je in het midden van het beeld zit. Ook een storende achtergrond draagt niet bij aan de kwaliteit van je gesprek. Probeer ergens te gaan zitten met een zo kaal mogelijke achtergrond.

Facetime op je computer

Als je geen zin hebt om je iPhone de hele tijd vast te houden, dan kun je ook gewoon facetimen via je Mac. Om dit te doen moeten zowel je iPhone als je Mac aangesloten zijn op hetzelfde wifinetwerk en ingelogd zijn op je Apple ID. Open vervolgens de instellingen op je telefoon, kies voor ‘telefoon’ en vervolgens voor ‘wifi bellen’. Zet de toggle ‘wifi bellen’ aan. Je zult nu op je Mac een automatisch verzoek krijgen of je calls vanaf je iPhone wil toestaan. Accepteer dit en vanaf nu kun je facetime gesprekken gewoon via je je Mac houden.

Groepsbellen met Facebook Messenger en WhatsApp

Wist je dat je met Facebook Messenger een gesprek kunt hebben met wel vijftig mensen tegelijk? Messenger zal altijd maximaal zes personen in beeld laten zien, maar dit betekent dat Messenger een goed ‘on the go’ alternatief is voor videocalls met bijvoorbeeld vrienden of familie. Overigens kun je ook meerdere personen tegelijkertijd bellen in WhatsApp. Hiervoor hoef je simpelweg maar op het camera icoontje in de groepswhatsapp te drukken.

Gebruik een externe microfoon

In veel laptops zit een microfoon ingebouwd. Deze hebben echter niet altijd de beste geluidskwaliteit. Daarom is het voor de kwaliteit van je videocall aan te bevelen een externe microfoon te gebruiken om jezelf ervan te verzekeren dat je goed te verstaan bent. Een set oortjes waarmee je ook belt op je smartphone, is hier al een goede optie voor.

0 Reactie(s) op: Betere videocalls met deze vijf tips

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.