Netflix jaaroverzicht: de beste films en series

Door: Redactie Computer!Totaal | 12 januari 2021 11:50

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. November
 3. Oktober
 4. September
 5. Augustus
 6. Juli
 7. Juni
 8. April/Mei
 9. Januari/Februari
 10. December
 11. November

In the Shadow of the Moon

The Shadow of the Moon is een spannende politiethriller die zich afspeelt in de jaren ’80. In een stad duikt om de 9 jaar een mysterieuze seriemoordenaar op. Zijn slachtoffers zijn gemerkt maar de moordenaar blijft onvindbaar. Sterker nog: zijn moordtechnieken kunnen niet op wetenschappelijke manier bewezen worden. Agent Lockhart besluit om zich in de zaak vast te bijten en zet hiermee zijn niet alleen zijn eigen leven op het spel maar ook dat van zijn familie. Rechercheur Lockhart dreigt door de zaak langzaam zijn verstand te verliezen.

Wounds

Een barman vindt na zijn dienst een mobiele telefoon die iemand heeft achtergelaten. Hij besluit om het toestel bij zich te houden totdat de rechtmatige eigenaar zich meldt. Maar vanaf het moment dat hij de telefoon in zijn bezig heeft, beginnen zich vreemde gebeurtenissen voor te doen. Het leven van de barman krijgt in Wounds op dat punt een steeds onaangenamere wending.

The Irishman

The Irishman is een film aan de hand van Martin Scorsese met enkele fantastische acteurs zoals Robert de Niro en Al Pacino. Hierin wordt het waargebeurde verhaal verteld van Frank (DeNiro) een tweede wereldoorlog veteraan die uitgroeit tot een gevreesde huurmoordenaar. Frank wordt in verband gebracht met de verdwijning van vakbondsman Jimmy Hoffa (Al Pacino). Een spannend en waargebeurd verhaal dus, met vanzelfsprekend het fantastische acteerwerk van deze doorgewinterde acteurs.

Peaky Blinders seizoen 5

Begin maar vast met je keel schrapen, vanaf oktober kun je weer meejoelen met de ‘Peaky Fockin Blinders’. Dan verschijnt namelijk het vijfde seizoen van deze populaire serie op Netflix. Ook nu zullen de Shelbey’s ongetwijfeld in wat nare problemen terecht komen en zullen ze grof geweld zeker niet schuwen om deze problemen op te lossen.

Unbelievable

Unbelievable vertelt het waargebeurde verhaal van Marie. Een tiener die aangifte deed van verkrachting. Het verhaal van Marie werd in twijfel getrokken. De weg naar de waarheid over wat er met Marie gebeurd was, leidde uiteindelijk tot de veroordeling van Marie zelf. De twee vrouwelijke rechercheurs die op deze zaak gezet werden, roken echter onraad en gingen op onderzoek uit om de echte waarheid boven tafel te halen.

In the Tall Grass

Met het gure weer dat eraan zit te komen, komen ook weer de avonden om lekker weg te griezelen bij een horrorfilm. Dit is een verfilmd verhaal aan de hand van Stephen King. Bij in The Tall Grass zijn een broer en zus op een roadtrip door Kansas. Wanneer zij vanuit een veld een kind om hulp horen roepen, besluiten ze tot actie over te gaan en het veld in te duiken op zoek naar het kind. Al snel vinden ze de weg niet meer uit het veld, en is niet alleen desoriëntatie het enige gevaar dat op de loer licht. Achter de hoge grashalmen wacht namelijk iets veel ergers.

Fractured

Wanneer de dochter van Ray haar arm breekt tijdens een pitstop op weg naar vakantie, haasten Ray en zijn vrouw Joanne zich naar het ziekenhuis. In de wachtkamer valt Ray in slaap en wanneer hij wakker wordt, zijn zijn vrouw en dochter nog steeds niet terug van de behandeling. Wanneer hij navraag gaat doen blijkt zelfs dat er geen enkele registratie van hun aanwezigheid is. Langzaam maar zeker wordt in Fractured duidelijk dat er iets niet in de haak is met het ziekenhuis en Ray moet achter de waarheid zien te komen als hij zijn vrouw en dochter ooit nog terug wil zien.

The Laundromat

The Laundromat is een Netflix original met een heuse sterrencast: Meryl Streep, Antonio Banderas en Gary Oldman zijn van de partij in dit verhaal over twee advocaten die de rijken rijk houden en de armen arm door gebruik te maken van het financiële systeem. Wanneer een weduwe (Meryl Streep) echter ziet dat er met het vermogen van haar man geknoeid is, onderzoek gaat doen, bestempelt zij zichzelf als klokkenluider voor de louche praktijken van de advocaten.

1 Reactie(s) op: Netflix jaaroverzicht: de beste films en series

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 april 2018 16:15 Kasander1
  Ik snap niet dat er zo'n positieve ophef gemaakt wordt over Annihilation. Het is wel een aardige film maar wel eentje van het betere B-format.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.