Netflix jaaroverzicht: de beste films en series

Door: Redactie Computer!Totaal | 12 januari 2021 11:50

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. November
 3. Oktober
 4. September
 5. Augustus
 6. Juli
 7. Juni
 8. April/Mei
 9. Januari/Februari
 10. December
 11. November

Little Women

Deze klassieker, gebaseerd op het gelijknamige boek, werd opnieuw verfilmd in 2019 en verschijnt deze maand op Netlfix. Little Women gaat over de zussen Meg, Amy, Beth en Jo die samen opgroeien in de 19de eeuw. De zussen hebben een heel verschillend karakter en willen hele andere dingen in het leven. Zo wil Jo bijvoorbeeld een onafhankelijke schrijfster worden. Iets wat in die tijd niet gebruikelijk was. Tenslotte moesten vrouwen getrouwd zijn om mee te kunnen draaien in de maatschappij. In deze film kun je genieten van het acteerwerk van onder andere Emma Watson, Timothée Chalamet, Soircha Ronan en Meryl Streep.

Operation Christmas Drop

Langzaam maar zeker verschijnen de kerstfilms weer op Netflix. Dat betekent dat je in november alvast kunt beginnen met de voorpret door de ene mierzoete kerstfilm na de andere te kijken. Wat dat betreft is Netflix namelijk een ongeslagen koning. In Operation Christmas Drop worden er met militaire middelen kerstcadeaus vanuit de lucht gedropt op afgelegen eilanden. Een soort echte kerstman dus, maar dan in camouflage. Voor de jonge Erica betekent dit dat zij uitgezonden wordt naar een van deze eilanden tijdens kerst. Daar ontmoet ze de koppige, doch charmante kapitein Andrew Janz, wiens charmes ze maar moeilijk lijkt te kunnen weerstaan.

Holidate

De volgende kerstfilm die je op zou kunnen zetten deze maand, is Holidate. Hierin speelt Emma Roberts de hoofdrol (bekend van o.a. American Horror Story) en vertolkt ze de rol van Sloane. Zoals veel singles tijdens de feestdagen, vindt ook Sloane het verschrikkelijk om alleen te zijn met kerst en nieuwjaar. Daarom start ze een missie om een geschikte date te vinden voor de kerstdagen. Zo ontmoet ze de charmante Australiër Jackson, die er ook een hekel aan heeft om alleen te zijn tijdens de feestdagen, maar een nog grotere hekel heeft aan de druk die er door de buitenwereld op wordt gelegd om iemand te vinden om deze feestelijke tijd mee door te brengen. Dus besluiten ze samen een deal te sluiten, die voor hun beiden zeer voordelig uitpakt.

Secrets of the Saqqara tomb

Deze documentaire volgt een groep archeologen die bezig zijn de Saqqara tombe in Egypte te onderzoeken. Hierbij wordt een gigantisch onontdekt gebied vrijgemaakt vol gangenstelsels, kamers, tombes en schachten. Bij deze opgraving worden fantastische schatten gevonden, geheimen blootgelegd en grote historische ontdekkingen gedaan. Dit maakt deze documentaire zeker spannend en interessant om te kijken!

Bloodshot

Voor wie trek heeft in een goede, klassieke actiefilm, kan zijn hart ophalen met de nieuwste film van Vin Diesel: Bloodshot. Hierin speelt Vin Diesel een soldaat, die omkomt bij een missie. Een zeer geavanceerd technisch bedrijf werkt echter aan manieren om mensen terug te brengen van de dood en soldaat Vin Diesel is de eerste succesvolle reanimatie. Dit heeft echter flinke gevolgen: de soldaat is nu een soort super soldaat met een bovennatuurlijke kracht en snelheid. Daarnaast geneest hij zodra hij gewond raakt. Dit alles zorgt ervoor dat hij deze nieuw gevonden krachten eens goed uit moet testen tegen de bad guys!

His house

Een intrigerende nieuwe horrorfilm verschijnt deze maand op Netflix. In His House vlucht een echtpaar uit het door oorlog verscheurde Sudan om asiel aan te vragen in Engeland. Daar krijgen ze een huis toegewezen in een troosteloos ogende Engelse wijk. Hoewel ze in eerste instantie dolgelukkig zijn met hun nieuwe huis, wordt al snel duidelijk dat er iets onder de oppervlakte ligt dat kwaad in de zin heeft. Langzaam maar zeker glijdt het echtpaar af in een strijd tegen het kwade dat in alles kan huizen.

Rogue City

In Marseille ontstaat er een vorm van rivaliteit tussen bepaalde gangs en een groep agenten. Daarbij maakt een trouwe agent gebruik van onorthodoxe methodes terwijl hij niet alleen probeert een moord in een nachtclub op te lossen, maar ook probeert zijn eigen team te beschermen. Dat betekent dat het er soms hard aan toe gaat voor de agenten. Deze Franse actiefilm is volgestouwd met snelle actiescénes, schietpartijen en spannende achtervolgingen.

Hillbilly Elegy

Deze dramafilm met onder andere Amy Adams en Glenn Close vertelt het verhaal van een voormalig marinier die zijn droombaan aangeboden krijgt maar vanwege een familiecrisis moet terugkeren naar het dorp waarin hij opgroeide. Hier wordt hij geconfronteerd met herinneringen die hij liever wilde vergeten, de moeizame band die zijn familieleden met elkaar hebben en zijn verslaafde moeder Bev. Hierdoor komen veel herinneringen aan zijn jeugd naar boven die hem eraan herinneren welke invloed zijn moeder en het opgroeien bij zijn grootmoeder op zijn huidige leven hebben gehad.

Mank

Gary Oldman spelt de rol van Mank in deze zwart witte Netflix Original film. Daarin volgen we de scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz op zijn tumultueuze weg tijdens het verfilmen van Citizen Kane (naar het gelijknamige boek van Orson Welles). Deze film geeft je de echte oude Hollywood sfeer en natuurlijk het fantastische acteerwerk van gerenommeerde acteurs zoals Oldman en Amanda Seyfried.

The Prom

Ben je klaar voor een glitterende, hysterische, over the top film met allemaal bekende acteurs en namen zoals Maryl Streep, Nicole Kidman en James Corden? Dan is The Prom iets om naar uit te kijken deze maand! Hierin komt namelijk een extravagant toneelgezelschap terecht in een conservatief dorpje om een middelbare scholiere te ondersteunen op haar weg naar het eindgala. Het is haar wens om haar vriendin mee naar het gala te nemen en daar kan ze de hulp van dit bonte gezelschap goed bij gebruiken.

Ma Rainey’s Black Bottom

Deze film speelt zich af in Chicago in het decennium dat later bekend is geworden als de zogenaamde ‘roaring twenties’. Het verhaal focust zich om een opnamesessie met een bekende blues zangeres, genaamd ‘Ma Rainey’. Hierin lopen de gemoederen hoog op als er spanning ontstaat tussen haar, het witte management van de opnamestudio en haar overenthousiaste hoornspeler. Deze rol wordt vertolkt door de recentelijk overleden Chadwick Boseman.

2 Reactie(s) op: Netflix jaaroverzicht: de beste films en series

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 april 2018 16:15 Kasander1
  Ik snap niet dat er zo'n positieve ophef gemaakt wordt over Annihilation. Het is wel een aardige film maar wel eentje van het betere B-format.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 mei 2022 16:37 hailleyy
  dankzij!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.