4 leuke IFTTT-recepten

Door: Justin Doornekamp | 28 maart 2018 08:54

How To

Je kunt door middel van IFTTT (if this then that) nu een lampje laten branden op het moment dat je een e-mail ontvangt. Leuk, misschien ook best nuttig, maar er kan nog veel meer! De redactie geeft zijn favoriete IFTTT-recepten graag aan jou als tips.

Tip 01: Beveiligingscamera

Waarom zou je een oude iPhone of Android-smartphone nutteloos in een kast laten liggen? IFTTT in combinatie met de app Manything maakt van het toestel een slimme bewakingscamera. Installeer Manything zodat je smartphone via de app automatisch de beelden opneemt wanneer hij beweging detecteert. In Manything regel je de bewegingsgevoeligheid van de camera en bepaal je of de app ook bij geluid in actie moet komen. Via de IFTTT-applet Receive a video via email when motion is detected zorg je dat je een e-mail ontvangt met de link naar de videoclip die Manything heeft opgenomen.

Tip 02: Instagram -> Dropbox

Wil je een kopie van alle foto’s die je zelf op Instagram publiceert ontvangen in Dropbox? Gebruik de applet Save your new Instagram photos to Dropbox. Je vindt deze applet het snelst door in de zoekmachine van IFTTT op je smartphone de zoekterm ‘Dropbox’ in te voeren. Vervolgens geef je IFTTT via de applet toegang tot je Instagram- en Dropbox-account en je activeert de applet. In Dropbox verschijnt een nieuwe map met de naam IFTTT en daarin zit een submap Instagram, waarin vanaf dan alle nieuwe kiekjes terechtkomen die je post op Instagram. Iedere keer dat er in de map een foto bij komt, ontvang je trouwens ook een notificatie.

Tip 02 Uiteraard moet je IFTTT in je Instagram- en Dropbox-account toelaten.
In Dropbox verschijnt een nieuwe map waarin al jouw Instagram-kiekjes terechtkomen

Tip 03: Ruimtestation

Het International Space Station (ISS) draait bijna 16 rondjes per dag om de aarde. Soms is het ruimtestation dat op 385 km hoogte vliegt, zichtbaar als een heel helder lichtpunt dat van west naar oost langs de hemel beweegt. Alleen bij een heldere nacht en als je weet wanneer je moet kijken, maak je kans dit bemand ruimtestation met het blote oog te zien. Activeer daarom de applet Receive text message when International Space Station passes your home. Vervolgens geef je op een kaartje je woonplaats aan. Het is mogelijk een sms te laten versturen vanaf jouw Android-toestel naar een ander telefoonnummer zodat je samen met een vriend kunt kijken.

Tip 04: Nachtrust

Tip 04 Op welke dagen wil je dat de applet je nachtrust bewaakt?

Geen zin om ’s nachts uit je bed gebeld te worden? Daarvoor dient de applet Automatically mute your Android phone at bedtime. Stel eerst de tijd in wanneer je Android-toestel niet meer mag overgaan bij een telefoontje. Daarna vink je de dagen aan wanneer dit belverbod van kracht is. Misschien wil je van maandag tot vrijdag op tijd naar bed, maar mogen je vrienden in het weekend je zelfs midden in de nacht storen. Je kunt aangeven of de trilfunctie van het apparaat ook uit moet gaan. Belangrijk is dat je niet vergeet deze mute-functie ’s ochtends zelf uit te zetten.

0 Reactie(s) op: 4 leuke IFTTT-recepten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.