4 Netflix tips voor groter kijkplezier

Door: Stefanie Katzenbauer | 05 januari 2020 10:01

Netflix
Nieuws

Netflix is misschien wel de meest geliefde streamingsdienst van Nederland. We kunnen er uren binge watchen, houden zorgvuldig in de gaten wat er nieuw op Netflix verschijnt en bespreken onze favoriete Netflix originals. Maar wist je dat je met onderstaande Netflix tips je kijkplezier nóg meer kunt vergroten?

Duik dieper in het Netflix aanbod

Het is hartstikke leuk van Netflix dat ze je op het thuisscherm allemaal lijsten laten zien met films en series in bepaalde genres en die leuke suggesties voor jou zouden kunnen zijn. Maar echt heel overzichtelijk voor het complete aanbod is dit natuurlijk niet. Als je dus het complete aanbod van Netflix wil zien, kun je daar elke trucjes voor bij de hand houden. Als eerste is het overzichtelijk om het hele aanbod per genre te bekijken. Ga daarvoor op je laptop of computer naar Netflix en klik op ‘films’ of ‘series’. Je hebt nu de optie om een specifiek genre te selecteren. Kies bijvoorbeeld voor ‘horror’. Vervolgens zie je rechtsboven twee icoontjes staan: drie lijntjes onder elkaar en rechts daarnaast vier vierkantjes. Klik op de vierkantjes om het aanbod aan horrorfilms in panelen weer te geven in plaats van lijsten. Als je ze nu sorteert van A tot Z, zie je in één klap alle horrorfilms die op Netflix staan.

Een andere manier om het aanbod zorgvuldiger uit te pluizen, is om in de zogenaamde ‘geheime categorieën’ van Netflix te duiken. Dit zijn specifieke codes voor hele specifieke genres. De codes vind je hier. Je hoeft nu slechts op de cijfers naast de categorie te klikken om daar naartoe gestuurd te worden. Sorteer de weergaves nu weer zoals hier boven beschreven, en je hebt het meest duidelijke beeld van wat Netflix te bieden heeft.

Verander de instellingen voor het afspelen

Wil je je films en series kijken in de beste kwaliteit die Netflix te bieden heeft? Dan kun je dit onder de instellingen van je account aanpassen. Netflix selecteert namelijk standaard een automatische afspeelmethode waarmee er rekening wordt gehouden met het gegevensverbruik.

Ga hiervoor op je computer naar Netflix en navigeer vervolgens naar je account. Bij de instellingen onder ‘mijn profiel’ kun je klikken op ‘instellingen voor afspelen’. Hier kun je de kwaliteit aanvinken. Let hierbij wel op: de ultra HD optie is alleen beschikbaar voor mensen met een premium account.

Netflix tips

Schoon je ‘verder kijken’ lijst op

Netflix raadt films en series aan op basis van jouw kijkgedrag. Dat betekent dat wanneer jij een avond doelloos de eerste vijf minuten van zes slechte films gekeken hebt, Netflix denkt dat dat het genre is dat jij leuk vindt. Om van die slechte en niet passende aanbevelingen af te komen, moet je je kijklijst opschonen. In dit artikel leggen we je gedetailleerd uit hoe dat moet.

Download om offline te kijken

Waarschijnlijk wist je al dat dit een optie was, maar we benoemen het toch maar even: met Netflix kun je ook films en series offline kijken. Handig als je bijvoorbeeld een lange treinreis moet maken en de Wifi in de trein het weer eens niet doet. Helaas is niet alles beschikbaar voor het offline kijken. Check dit dus vooraf even voordat je teleurgesteld wordt.

0 Reactie(s) op: 4 Netflix tips voor groter kijkplezier

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.