7 spannende thrillers op Netflix

Door: Stefanie Katzenbauer | 29 mei 2019 17:56

thriller
Blog

Nu Game of Thrones ten einde is gekomen, kan iedereen wel wat vervanging gebruiken om de hartslag weer op te krikken naar ongezonde hoogtes. Omdat we bij Computer!Totaal begrijpen dat je niet zomaar het gat dat een afgelopen serie achterlaat vult, hebben wij 7 thrillers op Netflix voor je op een rij gezet die je (kortstondig) op het puntje van je stoel laten zitten.

Birdbox

De film Birdbox werd een enorme hype toen hij net op Netflix verscheen. Mocht je hem nog niet gezien hebben, dan is dit ongeveer waar de plot om draait: Sandra Bullock speelt Malorie, een vrouw die samen met twee kleine kinderen geblinddoekt een bos doorkruist. In haar hand houdt ze een doos met twee vogeltjes. De blinddoek mogen ze niet afnemen, anders zullen ze sterven. Vijf jaar eerder sloeg het noodlot toe toen plotseling massale zelfmoorden werden gepleegd nadat mensen in een raar en onverklaarbaar licht keken. In deze post-apocalyptische wereld probeert Malorie veiligheid voor haarzelf en haar kinderen te vinden.

Cube

Cube uit 1997 werd een horror/thriller klassieker. Zeven vreemdelingen met uiteenlopende persoonlijkheden worden onvrijwillig wakker in een doolhof van kubussen met dodelijke vallen erin verwerkt. Natuurlijk proberen deze zeven mensen te ontsnappen maar dat blijkt nog niet zo makkelijk in dit surrealistische doolhof.

Durante La Tormenta

Bij deze Spaanse film Durante La Tormenta moet je blijven opletten om het verhaal te kunnen volgen, al dan niet omdat ‘ie in het Spaans is. Een man en een vrouw verhuizen naar een nieuwe woning en boven op zolder vinden ze een oude TV en een videocamera met een stel cassettes. Ze besluiten de cassettes te bekijken maar wanneer het plotseling begint te onweren, gebeurt er iets vreemds: er ontstaat een connectie tussen twee tijdslijnen en dat heeft gevolgen voor het verleden én de toekomst.

Gone Girl

Deze spannende film Gone Girl met Ben Afflec in de hoofdrol is een echte mindfuck. Wanneer Nick Dunne (Afflec) de vermissing van zijn vrouw Amy bij de politie probeert aan te geven, wordt hij plotseling als hoofdverdachte gezien. Een mediastorm barst rondom hem en de vermissingszaak los en alle feiten lijken zich tegen hem te keren. Beetje bij beetje valt zijn beeld van een perfect gezin uit elkaar en komen de leugens en het vreemde gedrag aan het daglicht. Iedereen vraagt zich af: heeft Nick zijn eigen vrouw vermoord?

Gerald's Game

Gerald’s Game is de verfilming van een verhaal van Stephen King. Een koppel met huwelijksproblemen besluit zich terug te trekken in een huisje aan een meer om aan hun huwelijk te werken. In de eerste plaats zijn ze van plan dit te doen door het vuur in hun intieme relatie weer aan te wakkeren. Gerald blijkt echter hele andere plannen te hebben dan zijn echtgenote Jess en wanneer zij vastgeketend aan bed ligt slaat het noodlot toe: Gerald krijgt een hartinfarct en Jess kan geen kant op. Geboeid aan bed wordt Jess gedwongen om niet alleen haar situatie in het heden onder ogen te zien, maar ook haar verleden te verwerken.

Orphan

Orphan valt voor Netflix officieel onder de horrorfilms maar eigenlijk is het meer een thriller. Een gezin besluit na een mislukte zwangerschap om hun gezin aan te vullen door middel van adoptie. Omdat oudere kinderen in dit proces vaak over het hoofd gezien worden, besluit het gezin edelmoedig te kiezen voor de 10-jarige Esther. In eerste instantie lijkt Esther het perfecte kind: aardig, beleefd, slim en eigenzinnig. Maar wanneer er na een tijdje vreemde dingen beginnen te gebeuren, gaat vooral de moeder twijfelen aan haar beslissing om Esther in huis te nemen.

Solace

Wanneer er in de film Solace vreemde en onoplosbare moorden worden gepleegd, schakelt een politieagent (gespeeld door Colin Farrel) de hulp in van een medium dat de politie al vaker geholpen heeft. Deze rol wordt vertolkt door Anthony Hopkins. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar die zijn plaatsen van delict met uiterste zorgvuldigheid opmaakt en achterlaat. Een spannende politiethriller met een mystiek randje.

0 Reactie(s) op: 7 spannende thrillers op Netflix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.