8 klassiekers op Netflix die je gezien moet hebben

Door: Stefanie Katzenbauer | 08 mei 2020 09:23

Netflix
Nieuws

Netflix is natuurlijk een prachtig grote bron aan entertainment en gemakkelijk vermaak als je veel binnen zit. Je kunt ervoor kiezen om voor de zoveelste keer je favoriete serie te bingewatchen óf om een paar klassieke films te kijken die je gezien moet hebben (of gewoon opnieuw wil zien). Daarom hebben wij 8 klassiekers op Netflix voor je verzameld.

2001: A Space Odyssey

2001: A Space Odyssey speelt zich af in de toekomst. Als er op de maan een apart voorwerp wordt gevonden dat daar niet door de mens geplaatst is, wordt een verkenningsschip met astronauten erop uitgestuurd om te ontdekken waar dit voorwerp vandaan komt, en of het misschien een manier is voor buitenaards leven om contact met de mens te zoeken. De astronauten worden begeleid door de AI-computer Hal, die moet zorgen voor orde, regelmaat en veiligheid op het schip. Voor 2001: A Space Odyssey moet je in een heel specifieke bui zijn. Deze film is namelijk voor het grootste gedeelte erg stil en bestaat uit langzame shots en gesprekken.

Full Metal Jacket

Full Metal Jacket vertelt het verhaal van een groepje jonge mariniers in training die op het trainingskamp onmenselijke situaties en behandeling moeten doorstaan. Op dit kamp worden ze gedrild door drilinstructeur Hartman die die jongens uitmaakt voor alles dat vies en lelijk is in de wereld. Hij drijft de jongens zo ver, dat ze op een gegeven moment zelfs op het punt staan om hun verstand te verliezen. Net als het boek waar deze film op gebaseerd is, vervolgt de film het verhaal wanneer de jongens inmiddels mariniers zijn en uitgezonden worden naar de afschuwelijke Vietnam oorlog, waar zo veel Amerikaanse soldaten de dood vonden.

Dirty Dancing

Als je met je pa, ma en zus op vakantie gaat en de hele zomer moet doorbrengen in een cliché vakantieoord waar dagelijks allerlei hersen dodende activiteiten georganiseerd worden, kun je maar beter zelf op zoek gaan naar vermaak. Dat is ook exact wat de jonge Baby doet wanneer ze aankomen op hun vakantiebestemming, waar dagelijks door een knappe dansleraar dansles gegeven wordt aan de gasten. In de avonden danst het personeel er zelf lustig op los en Baby raakt in de ban van het ‘dirty dancing’. Samen met de dansleraar doet ze mee aan een dansvoorstelling maar om dat professioneel te kunnen doen, moet er natuurlijk goed geoefend worden. De zin ‘nobody puts Baby in the corner’ is een van de beroemdste filmcitaten vandaag de dag.

GoodFellas

GoodFellas is een gangsterfilm die werd geregisseerd door Martin Scorsese. Robert de Niro speelt hierin een hoge pief bij de maffia, die de leraar wordt van de jonge Henry. Henry heeft al van jongs af aan de wens om bij de maffia te horen en dus begint hij al op zeer jonge leeftijd onderaan de maffialadder als loopjongen. Met de jaren weet hij zich omhoog te werken op deze ladder, en krijgt hij steeds grotere klussen. Het geld stroomt binnen, maar na verloop van tijd komt hij erachter dat zijn beschermheer (De Niro) er nog een ‘side hustle’ op nahoudt, die essentieel is om ook bij de maffia het hoofd boven water te kunnen houden. Henry zal zelf ook een plan moeten bedenken om zichzelf staande te kunnen houden in de harde maffia wereld.

Jurassic Park

Een entertainmentpark vol met echte levende dinosaurussen. Dat klinkt als een goed plan toch? In Jurassic Park kun je alle dinosaurussoorten in levende lijven bewonderen. Maar nadat een velociraptor een medewerker aanvalt terwijl deze in zijn verblijft wordt geplaatst, kan het park niet zomaar opengaan. Daarom moeten er enkele experts langskomen om vast te stellen of het park veilig genoeg is voor het grote publiek. Ondertussen is er echter een computertechnicus in het park aanwezig die een geheime opdracht heeft aangenomen om van elke dinosoort een embryo door te verkopen. Al deze ingrediënten bij elkaar, zijn een vast gegeven voor een ramp die op het punt staat zich te voltrekken. Deze klassieker van Steven Spielberg is er een op het lijstje ‘moet je gezien hebben’.

The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption is de hoogst gewaardeerde film op IMDB en dat is niet voor niets. Deze klassieker over de Shawshank gevangenis moet je gezien hebben. Wanneer de bankier Andy Dufresne ervan wordt beschuldigd zijn vrouw en haar minnaar vermoord te hebben, wordt hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in Shawshank. Andy blijft echter volhouden dat hij onschuldig is, maar toch wordt zijn verzoek tot strafvermindering keer op keer afgewezen. Binnen de gevangenismuren weet hij echter wel een redelijk leven voor zichzelf op te bouwen. Doordat hij veel van financiën en bankzaken afweet, duurt het niet lang voordat hij de belasting doet voor alle gevangenismedewerkers én de directeur. En dat heeft zo zijn voordelen.

Easy Rider

Easy Rider is een film uit 1969 met een zéér jonge Jack Nicholson in de hoofdrol. Twee fanatieke motorrijders besluiten deel te nemen aan cocaïnehandel om het hele land door te kunnen rijden op hun motoren en het echte vrije gevoel te beleven. Wanneer ze echter in de heuvels van Arizona een hippie ontmoeten die hun meeneemt naar een commune, komen ze erachter hoe vergankelijk het gevoel van vrijheid kan zijn. Hun reis laat hun allerlei verschillende avonturen meemaken, al dan niet geestelijke avonturen door geestverruimende middelen.

Dirty Harry

Hou je van ouderwetse actie en gerechtigheid, afgewisseld met een paar goede ‘catchphrases’? Dan is Dirty Harry dé film voor jou. De politieagent die Dirty Harry wordt genoemd, wordt gespeeld door Clint Eastwood en Harry is absoluut geen lieverdje. Deze politieagent is namelijk niet bang om de regels te overschrijden als hij daarmee de slechterik te pakken krijgt. Zijn werk wordt hem echter behoorlijk lastig gemaakt wanneer een seriemoordenaar met de naam Scorpio mensen vanaf daken begint neer te schieten. De jacht op Scorpio wordt erg persoonlijk voor Harry, wanneer Scorpio doorkrijgt dat er op hem gejaagd wordt. Scorpio richt zijn pijlen op Harry zelf, en laat persoonlijke en snerende berichten voor hem achter. Een klassiek gevalletje ‘pak me dan als je kan’.

0 Reactie(s) op: 8 klassiekers op Netflix die je gezien moet hebben

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.