Acer onthult 'quad core' Iconia tablet

Door: Elmar Rekers | 09 januari 2012 10:15

Internet & Thuis

Acer heeft voorafgaande aan de CES-beurs in Las Vegas een nieuwe tablet met quad-core processor onthuld. Het 10.1-inch display van deze Iconia Tab zal daarnaast een 1080p resolutie ondersteunen.

De tablet werd als uitsmijter van de persconferentie gebruikt, maar erg veel maakte Acer nog niet over het apparaat bekend. Wel weten we dat er een 1,3GHz quad-core processor (Tegra 3) in de tablet huist, 1GB aan RAM en dat er een aangepaste versie van Android 4.0 op draait.

De Ice Cream Sandwich-tablet zal waarschijnlijk de naam Iconia Tab A700 meekrijgen en moet in het tweede kwartaal van 2012 wereldwijd verschijnen. Over de prijs van het nieuwe vlaggenschip maakt Acer nog niets bekend.

Dunste ultrabook

Naast een van de snelste tablets deed Acer zondag ook de dunste ultrabook tot op heden uit de doeken. De fabrikant kwam vorig jaar als eerste met een zogenoemd ultrabook op de markt, de Aspire S3, en diens opvolger lijkt op verschillende punten te zijn verbeterd.

De Aspire S5 heeft een 13,3-inch beeldscherm en meet slechts 15 millimeter op het dikste punt. Daarnaast heeft Acer het gewicht teruggebracht van 1,5 naar 1,35 kilogram. De Aspire S5 zal net als de Iconia Tab A700 in het tweede kwartaal verschijnen.

0 Reactie(s) op: Acer onthult 'quad core' Iconia tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.