Al je apparaten uitloggen bij Gmail

Door: Martin Gijzemijter | 10 juli 2017 15:56

Gmail
How To

In een ideale wereld doen we altijd alle deuren achter ons dicht, en loggen we altijd netjes uit bij diensten die we gebruiken. In de realiteit gebeurt dat echter lang niet altijd. Dat uitloggen is (veiligheid daargelaten) niet per definitie een probleem als het gebeurt op een computer waar alleen jij toegang tot hebt. Maar als je meerdere computers gebruikt, dan betekent dit dat je straks op diverse computers bent ingelogd. Zeker bij gevoelige diensten als Gmail kan dat erg gevaarlijk zijn. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing.

Je zou natuurlijk kunnen inloggen op iedere computer waarop je Gmail hebt gebruikt, maar erg praktisch is dat niet. Bovendien zou je dan een probleem hebben als je bent ingelogd op, bijvoorbeeld, de computer van je ex, waar je inmiddels geen toegang meer tot hebt. Precies om die reden heeft Gmail een functie ingebouwd die je in staat stelt om in één keer uit te loggen bij alle computers waarop je bent ingelogd.

Gmail uitloggen op álle apparaten

Om in één keer uit te loggen op alle computers en apparaten surf je naar Gmail en log je in bij je account en klik je vervolgens helemaal rechtsonderin op Details (hier staat ook aangegeven op hoeveel andere locaties Gmail geopend is). Je ziet nu een overzicht van alle plekken waar je Gmail-account actief is.

Gmail uitloggen

Als je hier bijvoorbeeld de Verenigde Staten ziet staan (zoals in ons geval), schrik dan niet meteen, het betekent niet (direct) dat je gehackt bent. Diensten die je toegang hebt gegeven tot je account (denk aan to-do-apps, Pokémon Go, etc), worden hier ook in getoond. Klik op Details als je twijfelt over een bepaalde waarde. Je kunt nu bij alle diensten uitloggen door te klikken op Uitloggen bij alle andere websessies. Je bent nu in één klap overal uitgelogd. Houd er rekening mee dat je dan wel weer opnieuw in moet loggen bij diensten die Gmail gebruiken (zoals de hiervoorgenoemde diensten).

0 Reactie(s) op: Al je apparaten uitloggen bij Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.