Avast slachtoffer van hacker: gebruikersdata buitgemaakt

Door: chris-koenis | 27 mei 2014 16:00

Nieuws

Securitybedrijf Avast is slachtoffer van een hack-aanval geworden. Van hun gebruikersforum zijn inloggegevens buitgemaakt. Forumleden wordt aangeraden hun wachtwoorden snel te wijzigen.

Wel zijn deze gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden gehashed. Maar, zo meldt het anti-virusbedrijf, dit maakt ze niet allemaal onkraakbaar voor een geraffineerde dief.

Avast raadt dan ook alle forumleden aan zo snel mogelijk nieuwe wachtwoorden te kiezen, zeker wanneer zij hetzelfde wachtwoord gebruiken voor andere webdiensten. Avast levert gratis antivirus met antispywarebeveiliging op Windows, Mac en Linux.

Avast sluit alvast gebruikersforum

Intussen is het forum van Avast, dat wordt gehost op een third-party software platform, uit de lucht gehaald. Volgens het bedrijf is de hack afgelopen weekend al gebeurd. Zodra het lek is gevonden en gebruikers weer kunnen inloggen, is iedereen verplicht een nieuw wachtwoord te kiezen.

"Dit raakt alleen ons gebruikersforum. Minder dan 0,2 procent van onze 200 miljoen gebruikers zijn getroffen. Geen betalingen, licenties, financiële systemen of andere data is gecompromitteerd", schrijft CEO Vince Steckler, die excuses maakt en een nieuw forum op een ander softwareplatform belooft.

0 Reactie(s) op: Avast slachtoffer van hacker: gebruikersdata buitgemaakt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.