Bedrijven reageren op inreisverbod in VS

Door: lub-snoek | 30 januari 2017 07:28

Internet & Thuis

President Trump heeft afgelopen vrijdag een inreisverbod ingesteld voor reizigers uit 7 islamitsiche landen. Verschillende bedrijven hebben inmiddels gereageerd op het presidentiële besluit.

Het inreisverbod zal 90 dagen van kracht zijn. Daarnaast zal het vluchtelingenprogramma 120 dagen worden stilgezet.

Airbnb

Brian Chesky, CEO van Airbnb, plaatste een bericht op Twitter dat er gratis overnachtingen zullen worden aangeboden voor vluchtelingen en mensen die niet worden toegelaten in de Verenigde Staten.

Ook Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, sprak zich uit over het inreisverbod. Hij was van mening dat "het weigeren van inwoners uit islamitische landen niet de beste manier is om de problemen in de VS op te lossen". Musk is een geboren Zuid-Afrikaan.

Memo

Tim Cook liet in een interne memo aan zijn medewerkers weten dat Apple niet achter de beslissing staat van Trump. Cook benadrukte dat Apple veel succes en innovatie te danken heeft aan immigratie. Steve Jobs, mede-oprichter van Apple, was een zoon van een Syrische immigrant.

In een gesprek met Business Insider liet Microsoft weten alle werknemers die last hebben van de nieuwe regels bij te staan met hulp en juridisch advies. Na het inreisverbod riepGoogle al zijn werknemers terug naar de Verenigde Staten.

0 Reactie(s) op: Bedrijven reageren op inreisverbod in VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.