Bepaal zelf welke berichten je ziet op Facebook

Door: Martin Gijzemijter | 21 juli 2015 20:03

How To

Merk je ook wel eens dat je bepaalde berichten van vrienden helemaal niet te zien krijgt op Facebook? Gelukkig kun je daar wat aan doen. Hier zie je hoe je zelf bepaalt welke berichten je te zien krijgt op Facebook.

Er is nogal wat te zien op Facebook. Dat is leuk, maar tegelijkertijd het grootste probleem van het sociale netwerk. Want als Facebook alle geplaatste content van je vrienden voorbij zou laten komen, dan werd je gek, er is simpelweg niet genoeg plek. Daarom maakt Facebook een keuze voor je, en toont je de informatie waarvan het denkt dat jij het relevant vindt. Probleem is dat die filters allesbehalve optimaal werken. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je de berichten van die ene vriend of kennis voorbij ziet komen? Daar heeft Facebook sinds kort een functie voor. Lees ook: Zo maak je Facebook meer privé.

Voorkeuren voor nieuwsoverzicht

Facebook toont je welke dingen je het meest bekeken hebt op je tijdlijn

Log in op Facebook, klik op het pijltje naar beneden naast het pictogram met het slotje en kies voor Voorkeuren voor nieuwsoverzicht. In het menu dat verschijnt zie je een aantal tabbladen. In het tabblad Overzicht zie je een overzicht van de posts die je de afgelopen week het vaakst hebt gezien (en een lijst met mensen die je niet meer volgt). Het tabblad waar we nu echter het meeste aan hebben is het tabblad Personen en vervolgens subtabblad Alfabetische volgorde. Immers, we zijn niet op zoek naar de mensen die we het meest te zien krijgen, we willen juist aangeven welke mensen we wíllen zien.

Wie wil je zien?

Wie je vanaf nu het liefst wil zien, dat bepaal je zelf!
Blader in de alfabetische lijst naar de naam van de persoon die je graag in je overzicht wilt zien. Het is een beetje knullig dat hier geen zoekfunctie is, want als je veel vrienden hebt, kan het zoeken naar de juiste naam wel even duren. Als je de naam eenmaal hebt gevonden, klik je op Volgen en verander je die status in Als eerste weergeven. Dit kun je uiteraard met meer dan één naam doen, het gaat erom dat de content die je kiest, wordt getoond vóór de andere content. Zo kun je dus je Tijdlijn precies vormgeven zoals je wilt.

2 Reactie(s) op: Bepaal zelf welke berichten je ziet op Facebook

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 juli 2015 23:46 probeertehelpen
  Tja het is wat met dat facebook, roddel en achterklap overheerst. Ik hoef het echt niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 juli 2015 11:42 zopje200
  heel leerzaam voor mensen op peuteropvang niveau
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.