Bitcoin en co: 15 tips voor cryptovaluta

Door: tijs-hofmans | 04 mei 2018 14:38

Verdienen aan bitcoin
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

8 BitcoinCharts

Als je wat dieper in de bitcoin bent gedoken en je wilt serieuzer gaan handelen in de munt, dan is er geen betere plek dan BitcoinCharts.com. Je krijgt dan niet alleen de koers te zien, maar ook de grootte van de blocks in de blockchain, hoeveel hashes er ieder uur worden uitgevoerd om nieuwe coins te mijnen, en je kunt gedetailleerde statistieken bekijken. Als je echt álle technische informatie over de bitcoin wilt leren moet je hier zijn.

Je vindt nergens gedetailleerdere informatie dan bij BitcoinCharts.

9 /r/Bitcoin

Reddit is een goudmijn voor informatie over bitcoin, mits je weet waar je moet zoeken. De twee grootste bitcoin-subreddits zijn grote concurrenten van elkaar, maar voor beginners is het standaard /r/bitcoin misschien wel het logische begin. Je volgt hier discussies over nieuws rondom de munt en andere cryptovaluta, en zowel beginners als experts kunnen er vragen stellen. Let wel op: sommige van die discussies kunnen er fel aan toe gaan … schommelende koersen, schommelende emoties.

De subreddit /r/Bitcoin is de beste plek om verhitte bitcoin-discussies te voeren.

10 /r/btc

De subreddit /r/btc is een afgeleide subreddit van het oorspronkelijke /r/bitcoin. De redditors op /r/btc beschuldigen de moderators van /r/bitcoin van censuur als het om controversiële onderwerpen gaat en daarom is /r/btc wat liberaler. /r/btc is daarom vooral interessant als je wat progressiever over bitcoin denkt en ook de negatieve aspecten van cryptovaluta en blockchains durft te benoemen. /r/btc is ook groot fan van Bitcoin Cash, een bitcoin-variant die in hun ogen veel van de oorspronkelijke fouten in de oorspronkelijke technologie teniet doet.

De subreddit /r/btc durft de problemen van de bitcoin te benoemen.

11 Ethereum

Naast de bitcoin is Ether de bekendste cryptomunt, die met name door de onderliggende technologie erg populair is geworden. De Ethereum-blockchain wordt gebruikt om Ether-munten te mijnen, en ook bedrijven en start-ups gebruiken de technologie steeds vaker. Dat maakt Ethereum één van de meest interessante cryptovaluta, die door de toenemende populariteit ook steeds meer waard wordt. Of je nou gelooft in de kracht van blockchains of cryptomunten, of juist wat geld wil verdienen, bij Ethereum zit je goed.

12 Blockchain.info

We schreven hierboven al hoe Blockchain.info een prima dienst is voor het maken van een wallet, maar de website kan nog veel meer. Het is ook één van de meest overzichtelijke manieren om de bitcoin-adressen van anderen te bekijken. De kracht van de blockchain (en de bitcoin) is dat je precies kunt zien hoeveel transacties er via een bepaald adres zijn gedaan. Je kunt dat op veel manieren doen, maar door een adres in te voeren in Blockchain.info kom je direct veel te weten over vorige transacties, op een heldere manier die makkelijk te begrijpen is maar tegelijk ook veel informatie prijs geeft.

Blockchain.info is een geweldige bron van informatie voor specifieke bitcoin-adressen.

13 @CryptoCobain

Handelen in cryptovaluta is een serieuze zaak waar je soms even van een afstandje naar moet kijken. Dat doet @CryptoCobain, één van de leukste én handigste Twitter-accounts op het gebied van cryptovaluta. Via @CryptoCobain zie je memes over de gekke markt, maar ook een serieus inkijkje in een wereld waarin handelaren snel rijk willen worden, start-ups die nieuwe gebruikers proberen op te lichten met verwarrende termen, en handige tips over wat je wel en vooral niet moet doen tijdens het handelen. Het account is bovendien een goede springplank om andere nuttige Twitter-accounts te volgen waarmee je meer kunt leren over cryptohandelen, want naast Reddit is vooral Twitter een enorme bron van informatie.

14 Binance

Sommige mensen handelen vooral in cryptovaluta om er geld mee te verdienen. Niets mis mee, want met de stijging van de koersen van vorig jaar is dat niet gek. Toch moet je in die onrustige markt je hoofd er goed bij houden en snel weten wat je moet doen als er weer een prijs stijgt of zakt. Binance is één van de handigste apps om dat te doen. Daarmee heb je in één keer overzicht in tientallen, misschien zelfs honderden verschillende cryptomunten en hun prijsveranderingen. Je kunt ze vanuit de app meteen kopen of verkopen, zodat je er lekker snel bij kunt zijn.

15 BitcoinWisdom

De koers van de bitcoin, en eigenlijk alle digitale munten, verandert sneller dan je met je ogen kunt knipperen. Om toch nog een beetje overzicht te houden kun je terecht bij BitcoinWisdom, waar de koersen van munten én van exchanges in realtime veranderen. Zo loop je nog geen seconde achter op de koers en zie je die crash of die stijging meteen aankomen! BitcoinWisdom registreert populaire beurzen zoals Bitfinex, Kraken en Bittrex, maar qua munten wordt alleen de koers van een handjevol altcoins bijgehouden.

BitcoinWisdom houdt de prijzen van de bitcoin en wat altcoins in realtime bij.

0 Reactie(s) op: Bitcoin en co: 15 tips voor cryptovaluta

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.