Boek je reis met Google Vluchten

Door: richard-veenstra | 22 oktober 2016 08:04

How To

Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je vluchten kunt boeken, maar met Google Vluchten gaat alles net even een beetje makkelijker en flexibeler. Zo is Google Maps in de dienst Vluchten geïntegreerd en levert Google ideeën voor je volgende vakantiebestemming.

Complex reisschema

Ga naar www.google.nl/flights om je vlucht te zoeken. De bovenste helft van het scherm bestaat uit een standaard zoekformulier waar je aangeeft of je een enkele reis of retourvlucht zoekt. Onder de zoekcriteria kun je kiezen of je bepaalde vliegmaatschappijen wilt uitsluiten van je zoekresultaten, maar dit kun je later ook nog doen. Bovendien kun je een complex reisschema aangeven als je op Meerdere steden klikt. Onder elke trip wordt vervolgens meteen een aantal opties weergegeven. Klik op Een vlucht toevoegen om de volgende trip toe te voegen. Vanuit de zoekresultaten kun je meteen een vlucht boeken bij de aanbieder. Lees ook: 20 tips om beter te zoeken met Google.

Het is eenvoudig om complexe reisschema’s aan te geven.

Datums en plaatsen

Zodra je een vertrekstad ingeeft, zie je op de kaart linksonder al een paar populaire bestemmingen inclusief de goedkoopste mogelijkheid om hier naartoe te vliegen. Standaard geeft Google je prijzen voor datums die niet te ver in de toekomst liggen, maar onder Datums verander je je reisperiode. Klik op één van de grijze opties of kies een eigen periode door op Specifieke datum selecteren te klikken. Als je geen specifieke stad op het oog hebt, kun je onder Plaatsen een regio aangeven. Google kijkt nu in je aangegeven periode naar goede deals.

Google geeft suggesties waar je voordelig naar toe kunt gaan in je geselecteerde periode.

Ik doe een gok

Als je op de kaart op Bestemmingen verkennen klikt, wordt een grotere kaart getoond. Klik op één van de bolletjes op de kaart om een trip te selecteren. Leuk is de optie Ik doe een gok, Google geeft je opties die in je opgegeven periode voordelig zijn.

0 Reactie(s) op: Boek je reis met Google Vluchten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.