Bookmarkmappen in Chrome, Edge en Firefox

Door: Daan Doedens | 20 december 2021 10:17

bookmarkmappen
How To

Dat bookmarks een handige toevoeging zijn voor je browser mag geen verrassing meer heten. Een lijstje met je favoriete websites bij de hand hebben is altijd fijn. Maar waarom zou je één voor één websites aan je bookmarkmappen toevoegen, als je het ook in één keer kan doen?

Bookmarks, bladwijzers en favorieten

Grote kans dat je de functie allang gebruikt, maar laten we bij het begin beginnen. Bookmarks (in Chrome), Bladwijzers (in Firefox) en Favorieten (in Edge) zijn snelkoppelingen naar je favoriete websites, die in een balk onder je adresbalk verschijnen. Zo kun je snel naar een bepaalde website gaan, zonder dat je lastige url's hoeft in te tikken of eeuwenlang moet zoeken in je browsegeschiedenis. 

Bookmarks toevoegen in Chrome doe je door op het sterretje helemaal rechts van de adresbalk te klikken en op Bookmark toevoegen te klikken. Je kunt ook de snelkoppeling Ctrl+D gebruiken. In Firefox en Edge geldt precies hetzelfde, alleen heten ze daar Bladwijzers en Favorieten

Bookmarkmap maken uit openstaande websites

Met al dat thuiswerken kan het zijn dat je je browser op verschillende momenten voor verschillende doeleinden gebruikt. In zo'n geval zou het kunnen dat je het ene moment je werkmail, het intranet en een aantal werkgerelateerde websites wil openen, en het andere moment een paar nieuwswebsites, het weer en je favoriete receptensite. Natuurlijk kun je die een voor een in een mapje slepen, maar je kunt ze ook allemaal tegelijk toevoegen. 

bookmarks

Zorg dat je alle tabjes open hebt staan die je standaard wil openen, en klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de tabblad-balk. Selecteer Bookmark toevoegen aan alle tabbladen, en kies in het volgende venster in welke map je bookmarks moeten komen te staan, of maak een nieuwe map binnen de hoofdmap. Nu staan al je veelgebruikte bookmarks in één keer in een overzichtelijk mapje. 

Edge werkt op precies dezelfde manier, alleen heet de knop daar Open pagina's toevoegen aan favorieten. In Firefox moet je een extra tussenstap maken: klik eerst op Alle tabbladen selecteren en vervolgens op Bladwijzer voor geselecteerde tabbladen maken

Alle bookmarks openen

Heb je een paar handige mapjes gemaakt, voor elk moment van de dag? Klik met de rechtermuisknop op het mapje en selecteer Alles openen (Chrome), Alle bladwijzers openen (Firefox) of Alle openen (Edge). Zie je je bookmarkbalk helemaal niet? Dan is Ctrl+Shift+B de sneltoets voor alle browsers om 'm aan en uit te togglen. 

0 Reactie(s) op: Bookmarkmappen in Chrome, Edge en Firefox

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.