Cadeaushoppen voor veilige kerstdagen en een zorgeloos nieuwjaar

Door: partner-redactie | 27 november 2018 10:37

Partnerbijdrage

2018 heeft zijn langste tijd gehad en het feestdagenseizoen is begonnen. Daarbij komen kadootjes en interessante aanbiedingen voorbij. Met deze tips kun je veilig de beste deals vinden!

partner

Incognito

Gebruik je een pc die ook door familieleden en huisgenoten gebruikt wordt, voor het online kopen van cadeaus voor de feestdagen? Neem dan een paar maatregelen, anders zien de andere pc-gebruikers advertenties van de cadeaus die je opgezocht hebt. Ook je internet- cookiegeschiedenis laat sporen achter. Door een extensie als Ghostery of Privacy Badger in je browser te installeren, blokkeer je de advertentie-stalkers. Gebruik bij het shoppen eveneens de incognito-modus van je browser, die alle browsegegevens wist na het sluiten van je browservenster. Zo ben je er zeker van dat anderen geen advertenties te zien krijgen van producten die je net hebt aangeschaft om cadeau te doen.

je kunt een prijsvergelijker ook gebruiken om de betrouwbaarheid van een webshop na te gaan

Prijsvergelijken

Natuurlijk hoeven we je niet uit te leggen dat je een interessant cadeau in meerdere prijsvergelijkers, zoals Kieskeurig of de Tweakers Pricewatch kunt gooien om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt. Maar je kunt een prijsvergelijker ook gebruiken om de betrouwbaarheid van een webshop na te gaan. De vergelijkers laten een gebruikers-oordeel zien van de aanbieder, maar als de winkel helemaal niet opgenomen is in de vergelijker weet je dat je op de hoede moet zijn. En voorzichtigheid is geboden, er zijn malafide webwinkels, maar ook veel webshops lijken Nederlands te zijn, terwijl het hoofdkantoor in China staat. Hiermee loop je het risico dat je bestelling ook vanuit China wordt verscheept en je opgezadeld wordt met extra importtarieven.

Beveilig je PC

Natuurlijk wil je voorkomen dat na het webwinkelen je creditcard opeens misbruikt wordt door criminelen, die via malware je betaalgegevens hebben afgekeken. Zorg er daarom altijd voor dat je pc is voorzien van goede malwarebescherming, zoals Bitdefender’s Internet Security 2019. Gebruik je je smartphone of tablet voor je online aankopen? Dan hoef je je geen zorgen te maken om security-apps, maar gebruik altijd de mobiele app van je bank.

Bezorg bij afhaalpunt

Het is intussen een bekend fenomeen: bij het raam achter de geraniums wachten op een pakketje dat ergens tussen zeven uur ’s ochtends en vier uur ’s middags bezorgd wordt. Dat kost je zo een hele werkdag. Ben je er zelf niet, dan loop je het risico dat het cadeau te vroeg in handen van de ontvanger terechtkomt of ergens bij een buur die zelden thuis is (behalve als de postbode langsrijdt natuurlijk). Veel webshops bieden aan het pakketje bij een ophaalpunt te bezorgen. Dat kan een hoop gedoe besparen: je krijgt netjes een mailtje wanneer het pakketje afgehaald kan worden, zodat je het in je eigen tijd op kunt pikken.