Canary - Beveiligingssysteem heeft de looks

Door: jozef-schildermans | 12 juli 2016 14:30

Review

Canary is een alles-in-één beveiligingsapparaat met ingebouwde Full HD ip-cam, microfoon, bewegingsdetector, alarm en een sensor die temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit meet. Je bedient alles met behulp van een mobiele app. De bewakingsbeelden worden opgeslagen in de cloud.

Canary All-in-One Security Camera

Prijs

€ 219,- met 12 uur gratis opnames in de cloud.

Camera

1080p (147° groothoeklens)

Sensoren

Versnellingsmeter, lichtsensor, aanraaksensor, temperatuur, luchtvochtichheid, luchtkwaliteit

Geluid

90 dB sirene, luidspreker, microfoon

Afmetingen

15,2 x 7,6 cm

Gewicht

396 gram

Website

canary.is

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Sensor voor luchtkwaliteit
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Minpunten
  • Gesloten systeem
  • Duur

Canary is een cilinder van 15,2 x 8 x 7 cm, verkrijgbaar in wit, zwart of zilver en een gewicht van 396 gram. Vooraan in het midden zit een nauwelijks zichtbare groothoeklens en microfoon van de ingebouwde 1080p Full HD web- en ip-cam en achterop is ruimte voor een ethernetpoort, een micro-usb-stroomaansluiting en een 3,5mm-poort die lijkt op een audiopoort, maar die alleen dient om de Canary de eerste keer te configureren via je smartphone of tablet. Je kunt tot vier Canary's in één locatie gebruiken. Die slaan hun bewakingsbeelden allemaal op in dezelfde cloud. Lees ook: Wat is de beste IP-camera?

De Canary is fraai vormgegeven.

De Canary bewaakt op drie manieren: "Armed" (bewegingsdetectie met mobiele alarmen; de led op de onderkant brandt dan groen), "Disarmed" (bewegingsdetectie met opnames, maar zonder alarmen; de led brandt geel) en "Privacy" (camera, microfoon en led zijn uitgeschakeld). "Arm/Disarm" gebeurt standaard automatisch wanneer de app (via gps, gsm en/of wifi) detecteert dat jij of één van je huisgenoten je thuis verlaat. Opnames worden in de cloud bij Canary bewaard in de beveiligde AWS-infrastructuur van Amazon.

De Canary heeft een groothoeklens zodat je veel tegelijkertijd ziet.

Praktijk

De videokwaliteit is uitstekend, ook 's nachts. De groothoeklens met een kijkveld van 147 graden zorgt ervoor dat een ruimte meestal in zijn geheel op beeld staat. De panieksirene van 90 decibel, die je op afstand kunt in- en uitschakelen, maakt een hels kabaal. De zogeheten HomeHealth-metingen van temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit zijn een unieke eigenschap. Handig is dat je hiervoor ook alarmen kunt configureren, zodat je bijvoorbeeld gewaarschuwd wordt als de temperatuur of luchtvochtigheid boven of onder een bepaalde limiet gaan of wanneer de luchtkwaliteit "abnormaal" wordt. Consumenten met bijvoorbeeld een wijnkelder of een serre zullen deze optie weten te waarderen.

Hoewel het een gebruiksvriendelijk systeem is, verwachten wij een Nederlandstalige handleiding en app als men dit apparaat ook bij ons wil verkopen. Dat is nu niet het geval. Het systeem is naar onze smaak soms ook iets té gebruiksvriendelijk. Zo kun je de audio-opname momenteel niet apart uitschakelen. Audiodetectie wordt niet ondersteund, alleen bewegingsdetectie via video.

Conclusie

Een vergelijkbaar bewakingssysteem zoals iSmart biedt méér configuratiemogelijkheden en ondersteunt ook externe diensten zoals IFTTT. Canary is daarentegen een volledig gesloten systeem dat niet "praat" met externe webdiensten. Maar Canary heeft wel één groot voordeel tegenover iSmart, D-Link Smart Home Security, Dropcam en vergelijkbare en dat is zijn modern en mooi design. De kleine cilinder valt nauwelijks op, heeft maar één kabel en past in elk (modern) interieur. Wellicht is dat een van de belangrijkste redenen voor het internationale succes van Canary.

0 Reactie(s) op: Canary - Beveiligingssysteem heeft de looks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.