Cybercriminelen maken meer kans bij vrouwen

© PXimport

Cybercriminelen maken meer kans bij vrouwen

Geplaatst: 7 mei 2014 - 09:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

Cybercriminelen kunnen het beste hun pijlen richten op vrouwen. Die updaten niet of nauwelijks hun virusscanner of securitysuite en surfen onbekommerd op het internet.

Aan de andere kant hebben vrouwen wel meer zelfkennis: slechts 10 procent denkt voldoende kennis te hebben over online bedreigingen en bescherming hiertegen, zegt Kaspersky Labs, die onderzoeker MediaTest de beide seksen aan een stel vragen onderwierp om duidelijkheid te krijgen over de verschillen tussen man en vrouw.

Mannen beter gewapend, vrouwen nalatig

Het onderzoek is gehouden onder 2000 Nederlandse en Belgische mannen en vrouwen die frequent het internet gebruiken. de conclusie is: mannen wapenen zich beter tegen cybercriminaliteit dan vrouwen. Verder bleek dat het grootste deel van de beide seksen beveiligingssoftware gebruikt, maar dat vrouwen nogal nalatig zijn in het updaten ervan.

Opvallend is dat vrouwen het gevaar op de smnartphone hoger inschatten dan mannen, maar dat de risico's op de pc en tablets worden onderschat. Maar, zo zegt Kaspersky, vrouwen "zijn er over het algemeen goed van op de hoogte dat ze niet goed op de hoogte zijn."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten