De 15 beste IFTTT recepten voor een slim huis

Door: Joris Peterse | 11 februari 2016 10:48

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

6 Koffietijd

Wanneer je een WeMo-stopcontact koppelt aan IFTTT kun je allerlei slimme recepten bedenken voor ouderwetse huishoudelijke apparatuur. Bijvoorbeeld met dit recept, dat je WeMo-switch aan laat springen op een gezette tijd. Wanneer je bijvoorbeeld je ouderwetse koffieapparaat inplugt in de WeMo, kun je ervoor zorgen dat hij al begint te lopen. terwijl je zelf nog in bed naar de wekker ligt te vloeken. Zo heb je iedere ochtend verse koffie, mits je voor het slapen gaan niet vergeet koffie en water in het apparaat te doen.

7 Alarm uitzetten bij thuiskomst

Je kunt meerdere homesecurity-systemen koppelen aan IFTTT, in dit voorbeeldrecept gebruiken we iSmartAlarm. Natuurlijk wil je dat je alarmsysteem uit gaat wanneer je thuiskomt. Dit recept koppelt je iPhone-locatie aan je alarm, zodat die netjes uitschakelt wanneer je thuiskomt. Uiteraard is dit ook mogelijk met de locatie van je Android. Is je locatieregistratie niet snel of accuraat genoeg, dan kun je ook een recept maken die je alarm uitschakelt wanneer je verbinding legt met je thuisnetwerk. Mits je natuurlijk voor de deur al netwerkbereik hebt.

8 Je iPad als alarm

Manything is een handig appje waarmee je de camera van je smartphone of tablet omtovert tot beveiligingscamera. Handig bijvoorbeeld als je nog een oud apparaatje hebt liggen. Plug hem in, zet hem neer en start de app (dat kan eventueel ook geautomatiseerd via IFTTT). Wanneer de camera een beweging detecteert, kun je dit ook als trigger gebruiken. Bijvoorbeeld om een melding naar je smartphone te sturen, zodat je bijvoorbeeld even de buren kunt vragen of er iets aan de hand is.

9 Handsfree Facebookmeldingen ontvangen

Wie ernstig verslaafd is aan sociale netwerken, kan ze koppelen aan de verlichting. In dit specifieke recept knippert de verlichting kort wanneer je een Facebookmelding krijgt. Het kan met Facebookmeldingen, maar ook Instagram, Twitter, sms'jes of nieuwe e-mails zijn te koppelen aan je verlichting. Dat kan handig zijn, maar doe het met mate, tenzij je je slimme verlichting als stroboscoop wilt gebruiken.

10 Brandalarm!

Wanneer er brand uitbreekt, wil je dat natuurlijk zelf zo snel mogelijk weten. Een Nest-rookmelder doet dat ook. Niet alleen met een hoorbaar alarmgeluid, maar ook met een melding op je smartphone, zodat je het ook merkt als je niet thuis bent. Maar wellicht ben je niet de enige die gebaat is bij een alarm. Wanneer er brand uitbreekt, is het bijvoorbeeld ook handig als de buren hier tijdig van op de hoogte zijn. Dat is wat dit recept regelt. Wanneer het alarm van je Nest rookmelder afgaat, wordt ook een sms-bericht gestuurd naar het telefoonnummer van je buren, zodat die ook tijdig naar buiten kunnen rennen.

2 Reactie(s) op: De 15 beste IFTTT recepten voor een slim huis

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 februari 2016 12:00 Anoniem
  7 Alarm uitzetten bij thuiskomst.

  Echt een goede tip voor de inbrekers.

  Als de (dames) tas gestolen wordt (ja, ja gebeurd echt..) dan zitten daar meestal de huissleutels in en vaak ook de IPhone of andere portable.
  Maar gelukkig heb ik een inbraak alarm geinstalleerd…….
  En die gaat dan leuk vanzelf uit als de tasjesdief (met de gestolen telefoon) voor mijn huisdeur staat.

  Ik weet dat deze "tip" een copy-paste is, maar ik dacht dat jullie ook nog zelf nadachten. Niet dus.

  Zeer gevaarlijke tip !!!
  NOOIT doen !!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2016 18:02 Jorispeterse
  Copy paste? Waar heb je het over?? Als je je kritische punten met lage beledingen voorziet maak je niet echt een sterk punt.


  Als je tas met telefoon gestolen wordt moet de dief direct weten waar je huis is én je moet het lange tijd niet doorhebben dat je telefoon weg is. Maakt het toch wel een stuk onwaarschijnlijker dan je het schetst.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.