De 15 beste IFTTT recepten voor een slim huis

Door: Joris Peterse | 11 februari 2016 10:48

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

DO-recepten

11 Willekleurig

Dat je slimme verlichting de stemming in je huiskamer kan bepalen door een bepaalde kleur aan te nemen is erg leuk. Maar in praktijk zit je vaak heel lang te rotzooien omdat je niet weet welke kleur je wilt, om vervolgens toch maar weer voor een saaie witte kleur te gaan. Met dit recept geeft een druk op de DO-knop je Hue-verlichting een willekeurige kleur. Uiteraard is dit recept ook op andere kleurlampen toepasbaar.

12 Alarm vergeten?

Er zijn veel alarmsystemen die verbonden zijn met internet. Hierdoor kun je het alarm op afstand bedienen of met de camera meekijken. Let er overigens goed op dat je je veiligheidscamera's goed beveiligt, want ook anderen kunnen er even makkelijk bij. Dit DO-recept is juist voor degene die van huis is gegaan en zijn Myfox-alarmsysteem is vergeten aan te zetten. Een simpele druk op de knop en het systeem springt direct aan.

13 Zet je thermostaat op een temperatuur

Je Nest-thermostaat wil je zoveel mogelijk uit handen nemen door de temperatuur zelf te regelen. Dat is leuk, maar soms weet je het zelf net even beter. Met dit recept stel je je Nest in op een temperatuur die je in het recept ingegeven hebt, met een druk op de knop. Handig om het huis vast op te warmen wanneer je bijna thuis bent, een lagere temperatuur in te stellen als je gaat slapen of bijna van huis gaat.

Stel je kamertemperatuur in met een druk op de DO-knop.

14 Zet je koffiezetapparaat aan

We hadden al een receptje dat op gezette tijden je koffiezetapparaat aan zet. Maar met een handig DO-receptje kan dat ook op oproep. Handig om je Senseo vast voor te verwarmen of als je al koffie en water in het apparaat hebt gedaan. Ook in dit geval plug je je apparaat in een WeMo-switch, die aan springt wanneer je de DO-knop indrukt. Het recept is dus ook mogelijk op andere apparatuur. Alleen hebben theeliefhebbers toch wat pech, aangezien een fysieke knop verspringt wanneer het water in de waterkoker kookt.

15 Sesam open u

Je kunt een IFTTT-receptje maken om ervoor te zorgen dat je garagedeur automatisch opengaat wanneer je thuiskomt. Maar een heel prettig idee is dat niet: een verkeerde trigger en anderen lopen zo je garage binnen. Dan liever je Garageio-deur openen met een druk op de knop. Wanneer je aan komt rijden, hoef je alleen maar je smartphone te pakken om de deur te openen. Een kleine moeite voor een veiliger gevoel.

2 Reactie(s) op: De 15 beste IFTTT recepten voor een slim huis

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 februari 2016 12:00 Anoniem
  7 Alarm uitzetten bij thuiskomst.

  Echt een goede tip voor de inbrekers.

  Als de (dames) tas gestolen wordt (ja, ja gebeurd echt..) dan zitten daar meestal de huissleutels in en vaak ook de IPhone of andere portable.
  Maar gelukkig heb ik een inbraak alarm geinstalleerd…….
  En die gaat dan leuk vanzelf uit als de tasjesdief (met de gestolen telefoon) voor mijn huisdeur staat.

  Ik weet dat deze "tip" een copy-paste is, maar ik dacht dat jullie ook nog zelf nadachten. Niet dus.

  Zeer gevaarlijke tip !!!
  NOOIT doen !!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2016 18:02 Jorispeterse
  Copy paste? Waar heb je het over?? Als je je kritische punten met lage beledingen voorziet maak je niet echt een sterk punt.


  Als je tas met telefoon gestolen wordt moet de dief direct weten waar je huis is én je moet het lange tijd niet doorhebben dat je telefoon weg is. Maakt het toch wel een stuk onwaarschijnlijker dan je het schetst.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.