De 3 coolste robots die je momenteel kunt kopen

Door: Justin Doornekamp | 21 december 2018 06:36

Blog

Robots zullen in de nabije toekomst je huishoudelijke apparatuur waarschijnlijk compleet overbodig maken. Je oude stofzuiger kun je nu al inruilen voor een geautomatiseerd exemplaar, maar er zijn nog veel meer toffe robots op de markt. Wij zetten er drie op een rijtje.

Lynx

Prijs: 799 dollar

Lynx is de eerste mensachtige robot met ingebouwde ondersteuning voor Amazon Alexa. Je kunt herinneringen instellen, muziek afspelen via de speakers in de oren van de robot en er is een surveillancemodus. In deze laatste optie loopt de Lynx door het huis en wanneer er een beweging wordt gedetecteerd, dan maakt de robot dertig seconden lang een video die vervolgens naar je smartphone wordt gestuurd. Een waakhond is dus niet meer nodig.

Jimu Inventor Kit

Prijs: 249 euro

Ben je gek op programmeren, dan kun je tijdens de kerstdagen heel wat uurtjes zoet zijn met de Jimu Inventor Kit van UBTECH Robotics. In dit bouwpakket zitten 16 servomotoren en 675 losse onderdelen om je eigen robot te bouwen. Er zijn zes standaardrobots te bouwen, maar je kunt uiteraard ook je eigen fantasie erop los laten. De robot kun je vervolgens programmeren om hem tot leven te laten komen. Ben je niet zo handig, dan is er gelukkig nog een app voor je smartphone, waarmee je stap voor stap krijgt uitgelegd hoe je de robot in elkaar zet. Voor de liefhebbers van Star Wars heeft UBTECH Robotics overigens ook een Stormtrooper Robot, die zelfs nog wat vriendelijker is geprijsd dan het Jimu-pakket.

Een van de robots die je kunt bouwen met de Jimu Inventor Kit.

MekaMon Robot V2

Prijs: 280 euro

De MekaMon van Reach Robotics is minder functioneel dan de Lynx, maar daardoor niet minder cool. Deze spinachtige robot zorgt vooral voor een intrigerende game-ervaring op je smartphone of tablet door middel van augmented reality. Met deze technologie wordt als het ware een digitale laag over de echte wereld geplaatst, zoals je misschien wel kent van de populaire Pokémon Go-game. Je bestuurt de robotspin, die overigens enkel te koop is via Apple, met je smartphone en ga je de strijd aan met andere spinnen. Om te voorkomen dat de MekaMon overal tegenaan loopt, heeft de robotspin vier infraroodsensoren die de omgeving registeren.

0 Reactie(s) op: De 3 coolste robots die je momenteel kunt kopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.