De 6 beste YouTube downloaders

Door: Stefanie Katzenbauer | 09 augustus 2021 10:58

YouTube mobiel
Review

Het is in principe niet de bedoeling dat je video's van YouTube downloadt. Het is daarom geen verrassing dat YouTube deze optie zelf niet aanbiedt. Wil je toch voor eigen gebruik filmpjes op je pc opslaan, dan zijn daar wel wat andere mogelijkheden voor. Wij zetten de beste YouTube Downloaders op een rijtje.

Downloaden van YouTube

Downloaden van YouTube is erg prettig, om video's lokaal te bewaren of om op je smartphone of tablet op te slaan om onderweg (zonder internetverbinding) terug te kunnen kijken. Volgens de voorwaarden van YouTube mag je geen video's van de streamingsite downloaden. "Dergelijke Content mag - zonder de voorafgaande schriftelijke instemming van YouTube [...] niet worden gedownload, gekopieerd, verveelvoudigd, verspreid, verzonden, uitgezonden, vertoond, verkocht, in licentie worden gegeven of anderszins worden geëxploiteerd", zo staat in de voorwaarden te lezen. 

Google loopt advertentie-inkomsten mis als je video's downloadt en sommige rechthebbenden kunnen gaan mokken tegen Google. Als je de video's downloadt voor eigen gebruik, dan hoef je niet zo bang te zijn voor een reprimande, zolang je de filmpjes maar niet opnieuw uploadt naar YouTube of een andere site of verder verspreidt. 

Veel YouTube-downloaders worden offline gedwongen, maar er zijn nog genoeg alternatieven die wél werken.

Keepvid

De originele Keepvid-site is offline gehaald door Google. Gelukkig maakte de site een doorstart onder het domein Keepvid.pro. Soms moet je een paar keer de link in het zoekvak plakken voordat het werkt, maar zodra hij werkt kunt je in .mp4-formaat je clip downloaden.

YT Downloader Plus

YT Downloader Plus is een gratis softwareprogramma waarin je heel overzichtelijk je YouTube links kan plakken en converteren naar gewenste bestandstype. Je kunt alle mogelijke bestandstypes kiezen voor je video of alleen de audio downloaden als je dat liever wil.

Handig in dit programma is dat je meerdere links tegelijkertijd kunt downloaden en converteren. Leuk handigheidje aan dit programma: je kan ervoor kiezen dat het programma zichzelf afsluit wanneer je klaar bent met downloaden.

YT Downloader plus

WinX YouTube Downloader

WinX YouTube Downloader is eveneens een gratis softwareprogramma dat je eerst moet downloaden voordat je aan de slag kunt. Met de tool kun je niet alleen video's van YouTube downloaden, maar ook van bijvoorbeeld Facebook of Vimeo. Plak de URL van de video in het programmaatje, stel de videokwaliteit in en download de video. Als een video in 4K beschikbaar is, dan kun je deze ook in die kwaliteit downloaden.

Youtube to MP4

Youtube to MP4 doet precies dat wat de naam zegt dat ‘ie doet: hij zet je YouTube link om naar een downloadbaar MP4 bestand. Hier heb je verder niks in te kiezen, geen opties qua grootte van het bestand of bestandstype. Als een MP4 bestand nét hetgeen is dat je nodig hebt, dan is deze site een prima oplossing. Verder is hij overzichtelijk en hoef je niet bang te zijn voor reclame of duizend onduidelijke downloadknoppen.

YouTube to MP4 is de meest simplistische downloader site van het rijtje, maar als dat is waar je van houdt, dan is dit de site voor jou.

4K Video Downloader

Ook 4K Video Downloader is weer een downloadbaar gratis softwareprogramma. Dit programma richt zich echter niet alleen op YouTube maar ook op allerlei andere sociale media platformen waarop filmpjes geplaatst kunnen worden. Wil je dus dat ene grappige Facebook-filmpje naar je bejaarde oma mailen? Dan kan dat met de 4K Video Downloader.

Het programma zelf is simpel, overzichtelijk en heeft een aangenaam lichte interface. Natuurlijk heeft een dergelijk programma ook weinig poespas nodig maar je wordt ook niet doodgegooid met reclame.

Je eigen video's downloaden

YouTube wil weliswaar niet dat je video's van anderen downloadt, maar voor je eigen video's geldt dat natuurlijk niet, daar heb je gewoon recht op. Om een video te downloaden die je zelf hebt geüpload, ga je in YouTube naar Videobeheer, en klik je op het pijltje naar beneden naast Bewerken bij de video die je wilt downloaden. Daar zie je de optie Mp4 Downloaden. Je downloadt de video dan automatisch op de hoogste kwaliteit.

4k video downloader

CC Clip Convertor

CC Clip Convertor heeft iets minder opties dan de online versie van bijvoorbeeld de Online Video Converter of het softwareprogramma van YT Downloader Plus maar dat maakt de site daarom niet minder geschikt om jouw YouTubevideo van het net te plukken.

Fijne handigheid aan CC Clip Convertor is dat je niet alleen filmpjes met een link kan downloaden, je kunt ook filmpjes vanaf je computer uploaden om te converteren. Je wordt dan doorgestuurd naar de site van Cloud Convert.

Jouw internet kan sneller en stabieler. De standaardinstellingen van je router kun je zelf verbeteren. In de online cursus van onze Tech Academy -inclusief 180 pagina's dik boek- Thuisnetwerk Upgraden leer jij de pijnpunten binnen je netwerk te vinden én op te lossen.

13 Reactie(s) op: De 6 beste YouTube downloaders

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 december 2018 11:34 Kasander1
  Kon het niet laten de genoemde sites even langs te lopen en uit te proberen.


  "YouTube Video Downloader" moet je installeren, Er is geen ondersteuning voor Linux dus niet verder getest.

  "Online Video Converter" blokkeert de toegang als je een blocker actief hebt dus niet verder getest.

  "4K Video Downloader" heeft ondersteuning voor Windows EN Linux en heeft daarmee extra punten te pakken. Haalt zelfs HR clips binnen van meer dan 2 uur!!

  "CC Clip Convertor" weigerde een 2 uur durende en een 20 seconden durende clip binnen te halen.
  Een clip van ruim 2 uur uploaden en laten converteren gaat ook niet omdat clip te groot zou zijn, iets waar de meeste ‘binnenhalers’ last van hebben.

  "Youtube to MP4" doet wat het moet doen, al moet je wel weten dat je in de laatste stap even met de rechter muisknop op de clip moet klikken en Bewaren moet kiezen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 december 2018 15:18 fmleeman
  @Kasander1 top reactie. Ik ga die eerste eens proberen omdat ik wel met Windows werk. 😉
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 december 2018 16:24 LeoGraper
  Ik mis er nog één, te weten GemistDownloader;
  https://www.helpdeskweb.nl/gemistdownloader/
  Hoeft niet geïnstalleerd te worden en haalt probleemloos YouTube, NPO, RTL, KIJK, NIck binnen, althans tot voor kort, je weet het nooit helemaal zeker natuurlijk…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 augustus 2019 14:22 snel0026
  @LeoGraper Helemaal mee eens. Ik gebruik dit al jaren naar volle tevredenheid. Je kunt het ook installeren en daarna heb je het altijd direct bij de hand.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 september 2019 18:02 Kasander1
  Helaas, NPO is niet meer te downloaden. Hopelijk is er iemand die de beveiliging kan omzeilen!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 december 2018 19:56 r.palmaers
  Ik gebruik xVideoServiceThief;
  Hiermee kun je ook van andere videokanalen downloaden, naast Youtube. Naar mijn mening is deze heel zeker het proberen waard.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 april 2019 12:38 xplorr
  Je vergeet TVDownloader die naast de Nederlandse/Vlaamse TV zenders ook nog meer van dan 900 andere videosites kan downloaden!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 mei 2019 10:05 Fenrir666
  geen van allen de moeite waard. ze weigeren video's van youtube te downloaden… dus waardeloos
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 september 2019 23:33 franshagen
  Als het downloaden via Google niet toegestaan wordt, kan je het via Mozilla Firefox proberen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 september 2020 13:53 Kasander1
  Handig als je een paar voorbeelden van add-ons had mee gegeven.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 oktober 2019 11:52 Hubjanssen
  YT Downloader Plus werkte prima. Maar die blijkt helaas maar 10 dagen gratis te zijn. Inmiddels krijg ik het bericht dat ik een licentie moet kopen voor een bedrag van $ 39,99.
  Is dit juist dat deze site dus NIET GRATIS is?
  Betaal je dan $ 39,99 voor een beperkte periode of blijft dit onbeperkt doorlopen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 december 2019 17:49 1e_skip
  Even een vraag voor iemand die toevallig Het antwoord weet. Ik krijg bij yt downloaden plus veel te veel downloads. Als ik bijvoorbeeld een tekstdocument importeer met 10 linkjes heb ik ineens 71 nummers gedownload. Waar ik niet om gevraagd heb. En dit heb ik ook onafhankelijk met een link geprobeerd en dan krijg ik de vraag welke ik van het 10 wil downloaden. En dan staat het nummer wat ik wil hebben en nog niet eens bij. Ben ik de enige die dit ervaart.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 juli 2020 20:55 Klimboom
  Ik heb de afgelopen weken ongeveer 20 web video downloaders geïnstalleerd en uitgeprobeerd plus nog een vijftal online downloaders getest. Ik wilde betaalde software. Dat is nog knap lastig omdat je bij het googlen bijna uitsluitend free software tegenkomt. Nou bleek dat de free software na installeren in 80 % van de gevallen alsnog betaald moest worden, dus dat was weer een meevaller. Wat ik tegenkwam: #1. Slechts 3 van de ongeveer 25 geteste downloaders kon mijn testbestand downloaden. Twee daarvan kosten 60 dollar voor 1 jaar gebruik met recht op upgrades. Van beide aanbieders (APowersoft en Superlogix (GetFLV) staan er slechte koperservaringen bij TrustPilot. #2. Je wordt gebombardeerd met opdringerige popups als je hun software gaat uitproberen. Het wordt je onmogelijk gemaakt om de software goed te testen. #3. Sommige software aanbieders werden geblokkeerd door mijn anti-virus software. #4. De 'professionele' recensenten van dit soort software testen de software niet goed uit. Je hebt weinig tot niks aan hun adviezen.
  Toen ik de hoop had opgegeven stuitte ik via een ervaringsforum op een simpel uitziende webpagina die een videodownloader aanbiedt voor 25 dollar voor een lifetime licentie (voor Europa komt de BTW erbij). De downloader kon mijn testbestand downloaden in meerdere resoluties. De aanbieder is niet opdringerig en komt dus niet uit de USA. Het programma heet TubeDigger.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.