De 5 opmerkelijke kickstarters

Door: Justin Doornekamp | 16 februari 2019 17:37

kickstarter hack
Blog

Kickstarter is dé plek waar creatievelingen terecht kunnen om geld op te halen voor het realiseren van hun droom. Je komt op het crowdfundingplatform de meest uiteenlopende ideeën tegen, die geregeld voor verbazing zorgen. Wij zetten de meest opmerkelijke kickstarters op een rijtje.

01. Ostrich kussen

Het Ostrich kussen biedt naar eigen zeggen een ‘micro-omgeving’ waarin je comfortabel een powernapje kunt doen. Het kussen trek je over je hoofd en heeft niet alleen gaten bij je neus en mond, maar ook aan de bovenkant om je handen door te steken, zodat je je hoofd lekker op tafel kunt leggen. Er werd bijna 200.000 dollar opgehaald voor dit project, terwijl het doel slechts 70.000 dollar was. Inmiddels is het kussen via de bekende internetwinkels verkrijgbaar.

Met het Ostrich kussen kun je overal een slaapje doen.

02. Aardappelsalade

Iedereen wil wel een recept voor een goede aardappelsalade, toch? Deze man wilde slechts tien dollar ophalen om zijn eigen aardappelsalade te maken, maar crowdfunders waren zo te spreken over het idee dat er maar liefst 55.000 dollar bij elkaar werd verzameld door in totaal zevenduizend crowdfunders. Uiteindelijk werd er met het overgebleven geld een feestje georganiseerd. Het thema? Aardappelsalade, natuurlijk!

03. Illumibowl toiletverlichting

De Illumibowl is gemaakt voor degenen die middenin de nacht naar het toilet moeten, maar niet de lamp aan willen doen. De Illumibowl maak je vast aan de binnenkant van je toilet en verlicht de gehele pot in zes verschillende kleuren als jij het toilet binnenstapt. De ontwerpers mikten op 20.000 dollar, maar kregen via Kickstarter uiteindelijk meer dan 95.000 dollar om hun idee te verwezenlijken.

04. Vleeszeep

Er zijn schijnbaar mensen die het lekker vinden om naar vlees te ruiken. Een logische stap is dan ook een zeep met een baconluchtje eraan, gemaakt van dierlijke bijproducten en vetten.

Minstens 42 mensen stonden te springen bij het idee van een vleeszeepje en gaven flink veel geld uit om het project te realiseren. Uiteindelijk werd er bijna tweeduizend dollar opgehaald, beduidend meer dan het doel van 1.500 dollar.

05. Opblaasbaar hoofd van Lionel Richie

Fans van Lionel Richie doneerden ruim 8.000 pond om een gigantisch opblaasbaar hoofd van de zanger te realiseren. Het hoofd kwam er en debuteerde op het Britse muziekfestival Bestival op het Isle of Wight. In het drie meter hoge hoofd konden festivalgangers slapen en theedrinken. 211 crowdfunders raakten enthousiast.

In het opblaasbare hoofd van Lionel Richie kon je slapen en theedrinken.

0 Reactie(s) op: De 5 opmerkelijke kickstarters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.