De beste series op Netflix van 2020

Door: Stefanie Katzenbauer | 22 december 2020 15:00

Beste series op Netflix
Blog

Het afgelopen jaar was waarschijnlijk het meest succesvolle jaar voor Netflix ooit: door corona zitten we nog steeds binnen en kijken alles wat los en vast zit op de streamingsdienst. Er staan dan ook een paar goede series op Netflix die het bij velen goed deden dit jaar. Dit zijn de beste series op Netflix van 2020.

Undercover

De serie Undercover met onder andere Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers, was een van de best bekeken series op Netflix van het afgelopen jaar. De ontzettend spannende thrillerserie is van Belgische en Nederlandse bodem en blijkt daarmee een succesvolle samenwerking. Het eerste seizoen verscheen al een tijdje geleden op Netflix en in 2020 werd het tweede seizoen gelanceerd waarin Kim (Anna Drijver) als onderzoeksjournalist aan het werk is en stuit op een groot drugshandelnetwerk. Ze vraagt daar Bob’s (Tom Waes) hulp bij.

Emily in Paris

De Amerikaanse Emily krijgt de kans van haar leven als ze door haar baas naar de Franse marketingafdeling in Parijs wordt gestuurd. Daar krijgt ze te maken met de Franse cultuur en natuurlijk de Franse mode. Er was veel om deze serie te doen, zo zou hij behoorlijk stereotyperend richting de Fransen zijn, desalniettemin werd hij daardoor een van de meest bekeken series op Netflix.

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit was binnen enkele dagen van verschijnen op Netflix een gigantische hit. Deze miniserie vertelt het verhaal van een vrouwelijke schaakster die in de jaren ’60 de ene na de andere mannelijke tegenstander verslaat. Zo werkt ze zichzelf langzaam maar zeker naar de top. Maar daar wacht de ultieme Russische schaaklegende op haar. Zou ze deze kunnen verslaan?

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Bly Manor is het op zichzelf staande vervolg op de horror hitserie The Haunting of Hill House die enkele jaren geleden op Netflix verscheen. Ook in The Haunting of Bly Manor gaat het er weer griezelig aan toe. Een jonge vrouw gaat namelijk aan de slag als kindermeisje voor het neefje en nichtje van een rijke man. Als ze aankomt bij het gigantische huis, duurt het niet lang voordat ze dingen begint te zien die erop wijzen dat het spookt in het landhuis.

Dark

De Duitse serie Dark lanceerde in 2020 het derde en daarmee laatste seizoen. Al twee seizoenen eerder konden we de tijdreizende avonturen van de bewoners in het Duitse dorpje Winden volgen en in het laatste seizoen komt alles tot een knetterend einde en komen alle tijdlijnen bij elkaar uit. Kan Jonas ervoor zorgen dat de wereld zoals hij die kent niet vergaat? Of is deze gedoemd om tot in het oneindige steeds weer opnieuw te vergaan?

0 Reactie(s) op: De beste series op Netflix van 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.