Legaal films streamen doe je zonder Popcorn Time

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 januari 2015 11:49

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

In 2014 werd er een downloadverbod ingevoerd, waardoor je geen films en series meer van bittorrent en usenet mag plukken. Gelukkig zijn er genoeg legale alternatieven waarmee je mediabestanden streamt naar je pc.

Tip 01: Netflix-abonnement

Het Amerikaanse Netflix is wereldwijd verreweg de bekendste streamingdienst voor films en series. Het bedrijf heeft zo'n vijftig miljoen abonnees in ongeveer vijftig landen. Het allernieuwste filmaanbod zul je er overigens niet vinden, want de meeste titels zijn al een paar jaar geleden uitgebracht. Ook series lopen meestal twee of drie seizoenen achter, met uitzondering van de afleveringen die Netflix zelf produceert. Waarom is Netflix dan evengoed zo populair? Het antwoord is simpel. Tegen een aantrekkelijk maandtarief heb je onbeperkt toegang tot een enorme catalogus met films en series. Alle genres zijn ruimschoots vertegenwoordigd, dus er is voor ieder wat wils.

Je mag Netflix een maand lang gratis uitproberen, daarna betaal je voor het goedkoopste abonnement 7,99 euro. Geef je een euro per maand meer uit, dan zijn films en series ook in HD beschikbaar. Om het uit te proberen, surf je naar www.netflix.com en klik je op Start je gratis maand. Kies het gewenste abonnement en klik op Continue. Je vult vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in, waarna je bevestigt met Registreren. Als alternatief kun je ook inloggen met een Facebook-account. In de volgende stap laat je je betaalgegevens achter. Schrik niet, want Netflix brengt niets in rekening wanneer je tijdig opzegt. Vul de gevraagde gegevens in en bevestig met Lidmaatschap starten / Doorgaan. Zodra Netflix de betaalgegevens goedkeurt, heb je direct toegang tot de online mediabibliotheek.

Tip 01 Beslis welk Netflix-abonnement je wilt afsluiten.

Tip 02: Account instellen

Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd, wil Netflix graag weten op welke apparaten je de streamingdienst nog wilt gaan gebruiken. Naast je pc, kun je ook films streamen naar een tablet, smartphone en televisie. We leggen verderop in dit artikel uit hoe je hiervoor een smart-tv gebruikt. Maak een keuze en klik op Doorgaan. Geef in de volgende stap aan welke gezinsleden Netflix nog meer gaan gebruiken. Iedereen krijgt daarmee zijn of haar eigen profiel. Deze functie is de moeite waard, want Netflix doet persoonlijke aanbevelingen op het gebied van films en series. Klik door naar de volgende stap. De videodienst wil graag weten welke films je leuk vindt. Op basis van je filmsmaak krijg je later diverse suggesties voorgeschoteld. Zodra je klikt op Doorgaan kom je op je persoonlijke Netflix-pagina terecht.

Tip 02 Geef aan Netflix door welke films en series je leuk vindt.

Tip 03: Catalogus Netflix

Wanneer je de gebruikersomgeving van Netflix opent, beland je in een overzicht met allerlei afbeeldingen van mooie films en series. Scrol naar beneden om te zien welke titels Netflix voor jou geselecteerd heeft. Verder sorteert de videodienst het aanbod op genre, bijvoorbeeld Actie, Nederlandse films, Documentaires, Drama en Cabaret. Weet je al welke titel je wilt bekijken? Klik dan rechtsboven op Zoeken en voer de naam in van de film of een acteur. Zodra je met de muis op een afbeelding van een film of serie gaat staan, verschijnt er een korte beschrijving. Klik erop om direct de weergave op je computer te starten. Via de tekstballon rechtsonder wijzig je zo nodig het audiospoor en de ondertiteling. Gebruik verder het pictogram met het vierkant om het beeld op volledig scherm weer te geven.

Tip 03 Klik rechtsonder op de tekstballon om Nederlandstalige ondertiteling aan of uit te zetten.

Netflix opzeggen

Heb je na de gratis proefmaand geen zin om voor een Netflix-account te betalen? Zeg dan tijdig je abonnement op, want anders brengt de videodienst alsnog kosten in rekening. Ga naar www.netflix.com en klik rechtsboven op Aanmelden. Je typt je e-mailadres en wachtwoord, waarna je klikt op Aanmelden. Binnen je persoonlijke Netflix-omgeving klik je rechtsboven op je profielnaam. Ga vervolgens naar Mijn account. Onder LIDMAATSCHAP EN FACTURERING klik je daarna op LIDMAATSCHAP OPZEGGEN. Bevestig ten slotte met Opzegging voltooien. Je ontvangt ter bevestiging een e-mail.

Je kunt je lidmaatschap bij Netflix zeer gemakkelijk beëindigen.

Tip 04: Favorietenlijst

Als je rondsnuffelt door de uitgebreide catalogus van Netflix, kom je allerlei mooie titels tegen. Deze kun je toevoegen aan een favorietenlijstje, zodat je ze later gemakkelijk kunt terugvinden. Ga met de muisaanwijzer op een afbeelding van een film of serie staan en kies voor Mijn lijst. Netflix laat vervolgens vergelijkbare titels zien die je eveneens aan het favorietenlijstje kunt toevoegen. Boven aan de catalogus bekijk je een overzicht van films en series die je aan je favorietenlijst hebt toegevoegd. Klik op Alles weergeven om het volledige overzicht te bekijken.

Leuke titels bewaar je gemakkelijk in Mijn lijst.

25 Reactie(s) op: Legaal films streamen doe je zonder Popcorn Time

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 januari 2015 12:39 Anoniem
  Er is geen download verbod.
  Alleen een verbod op verspreiden van…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 januari 2015 15:54 Anoniem
  In tip 2 staat: We leggen verderop in dit artikel uit hoe je hiervoor een smart-tv gebruikt. Ik heb die uitleg nergens meer kunnen vinden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 januari 2015 22:57 Anoniem
  Dat Netflix heb ik meteen gedumpt, zeer beperkt aanbod en belachelijk duur. Gewoon "filmpies downen" en series, via Spotnet enz. enz. Interesseert me geen zak of dat wel of niet mag.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 januari 2015 23:50 Anoniem
  Correctie, er is weldegelijk een downloadverbod…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 januari 2015 01:24 Anoniem
  Leve Popcorn time, met prima download mogelijkheid voor later bekijken.
  Zijn redelijk up-to-date en vaak met NL subs.
  Als je voor alles betaalt heb je geen geld meer over om van te leven!
  En ik woon niet eens in Griekenland
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 januari 2015 09:25 Anoniem
  Idd, je moet voor alles betalen tegenwoordig en niet een paar euro, maar meteen een tientje of meer, je houd geen cent over..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 februari 2015 15:00 Anoniem
  ZO de sponsoring door Brein is ook weer geregeld hier zo te zien
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 februari 2015 15:39 Anoniem
  Ik snap niet waarom een 10euro per maand te duur is de mogelijkheid tot films. Als je naar de bios gaat ben je duurder uit. Dan is een abo van een 10tje bruut goedkoop. Al dat gezeik over dat kost geld bla bla ik hou niks over etc. Dan moet je maar eens harder werken en of minder wensen hebben die niet reel zijn voor jou inkomsten niveau. Wel met een smartphone lopen die 50 euro aan mb's verbruikt. Maar een 10 euro abo is te duur. Deze hele maatschappij is verrot gemaakt door de marketing tools van de heren en dames multinationals die alles zo genaamd gratis aan bieden. maar onder tussen je aan een molensteen vast keten zonder dat je het beseft.
  Een stuk muziek of film die je download waar je niet voor betaald, is precies het zelfde als dat je in de winkel loopt en gewoon wat uit het schap mee neemt, langs de kassa loopt zonder het af te reken. Het is en blijft gewoon diefstal niets meer en niets minder.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 februari 2015 22:44 Anoniem
  Ik heb popcorn gedownload maar het geluid hapert steeds opnieuw.
  Dit is niet prettig ook de beeldkwaliteit laat te wensen over?
  Waardoor wordt dit veroorzaakt?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 februari 2015 09:09 Anoniem
  10 euro abo is niet duur maar het probleem is een beperkt aanbod en oude films! Daarom Popcorn time en XBMC (Raspberry Pi)
  Als het aanbod goed is en recent is heb ik geen probleem om 10 euro per maan dte betalen..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 februari 2015 11:08 Anoniem
  Is streamen van een illegaal aangeboden film nu wel verboden? Het downloadverbod heeft betrekking op het maken van een kopie.

  Als ik een film stream via bijvoorbeeld XBMC maak ik geen kopie. Er wordt niets naar mijn harde schijf geschreven, de film wordt "gelezen" vanuit het RAM geheugen. Een kopie wordt er nooit gemaakt. Het is een beetje als luisteren naar piratenradio.

  Bij Popcorn Time ligt het anders, dan wordt er wel een volledige kopie op de harde schijf gezet (en eventueel direct gewist na het kijken). Dat zou dus wel illegaal zijn, nog los van het uploaden.

  Is er een jurist in de zaal die een uitspraak kan doen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 februari 2015 13:13 Anoniem
  Netflix is leuk, maar heeft alleen oude films en series. Als de filmmaatschappijen slim zijn, zouden ze zelf een net oprichten waar mensen 'verse' series en films kunnen streamen voor een laag bedrag. Dat is waar de consument kennelijk behoefte aan heeft en het is er niet…. Volgens mij ook een aardig verdienmodel.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2015 07:34 Anoniem
  Netflix heeft geen nieuwe films als HBO. HBO wordt standaard op je tv afgespeeld terwijl je voor netflix computerspecialist moet zijn en een nieuwe tv met internet moet hebben! Hoezo goedkope dienst?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2015 22:32 Anoniem
  leuke reclame
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 februari 2015 08:41 Anoniem
  Ik heb geen masterkaart wat dan?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 februari 2015 23:22 Anoniem
  iedereen download al jaren via torrents nooit iets gebeurd. Dus gewoon lekker popcorn time downloaden via http://download-popcorntime.be leuke app en gratis ook nog!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 april 2015 02:33 Anoniem
  zolang popcorn time up2date blijft en lekker werkt zoals het nu doet zie ik geen reden om over te stappen op een betaalde dienst die minder aanbiedt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 juni 2015 00:48 Anoniem
  Hebben jullie de nieuwe porn versie van popcorn time al gecheckt. Ik heb mijn porn time gedownload op http://porn-time.nl
  Ik hoop dat deze app ook blijft leven net als popcorn time. Go makers van popcorn time!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 september 2015 20:00 Anoniem
  Er is nu ook een nederlandse versie van popcorn time op http://popcorn-timedownloaden.nl ik moet hem nog testen maar het ziet er goed uit!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 november 2015 23:11 Anoniem
  rot shit bij mij is Vuze altijd aan en Me VPN van Kaia Global Networks !!

  Thanks Vuze en Kaia Global Networks
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.