Games spelen op je smart speaker

Door: Stefanie Katzenbauer | 02 juni 2019 13:32

Hifi-speaker kopen
Nieuws

Google Home en Alexa hoeven niet alleen handige toevoegingen in huis te zijn om je huis slimmer te maken. Je kunt ze ook zeer goed gebruiken als bron van entertainment. Wist je dat je Alexa en Google Assistent ook kunt gebruiken om te gamen? Dit zijn de leukste spelletjes voor Alexa en Google Home.

“Alexa, Open Choose Your Own Adventure”

Heb invloed op het verhaal door zelf je keuzes te maken. Met deze opdracht kun je kiezen tussen twee avonturen namelijk ‘The Abominable Snowman’ en ‘Journey Under the Sea’. Je beleeft een avontuur met alleen voicecommands én je hebt invloed op het plot door de keuzes die je maakt.Heb invloed op het verhaal door zelf je keuzes te maken. Met deze opdracht kun je kiezen tussen twee avonturen namelijk ‘The Abominable Snowman’ en ‘Journey Under the Sea’. Je beleeft een avontuur met alleen voicecommands én je hebt invloed op het plot door de keuzes die je maakt.

“Hey Google, Play Mystery Sounds”

Met deze opdracht speelt je Google Home een aantal geluiden af zonder context. Je mag zelf raden wat je hoort. Natuurlijk kun je je Google Home om hulp vragen, maar dit heeft invloed op je eindscore.

“Alexa, Open Escape Room”

Probeer met behulp van audiofragmenten de puzzels op te lossen en uit de escape room te ontsnappen. Je kunt je virtuele omgeving verkennen en objecten oprapen. Momenteel zijn er vier kamers beschikbaar: de gevangenis, een kantoor, auto en een garage.

Spelletjes voor Alexa en Google Home

“Hey Google, Play Six Swords”

Dit uitgebreide spel is gebaseerd op Dungeons and Dragons en neemt aardig wat tijd in beslag. Samen met je Google Home verken je kerkers, steden en andere fantastische plekken. Natuurlijk wordt er tijdens je quest ook heel wat afgevochten. Dit spelletje vergt dus wat tijd, maar is absoluut de moeite waard op een donkere avond.

“Alexa, Open Movie Challenge”

Ben jij de ultieme filmliefhebber? Dan is deze quiz absoluut iets voor jou. Alexa geeft je kleine fragmenten van dialogen uit bekende films. Raad jij de juiste film? Je kunt dit spel alleen maar ook met vrienden spelen.

“Hey Google, Talk to the Magic Door”

Dit spel lijkt een beetje op het Six Swords spel dat je met je Google Home speaker kunt spelen. Ook hier verken je kastelen, tuinen, zeeën en andere plekken door middel van audio-opdrachten. 

Spelletjes voor Alexa en Google Home

“Alexa, Launch Yeti Hunt Game”

Het doel van dit spel is duidelijk: vang de Yeti met wie je in een grot opgesloten zit. Door hints en geluidsfragmenten word je in de buurt van de Yeti geleid.

Grappige dingen om aan Alexa te vragen

Mocht je geen zin hebben in een actieve rol met een spel, dan kun je deze geinige vragen aan Alexa stellen. Vermaak gegarandeerd. Wanneer je echt een saaie dag hebt, of behoefte aan langdurig vermaak, kun je googelen op ‘Alexa easter eggs’ voor meer inspiratie.

“Alexa, are we there yet?”

“Alexa, sing a silly song”

“Alexa, I’ve got a cunning plan”

“Alexa, recommend a prank”

“Alexa, I am your father”

Grappige dingen om aan je Google Home te vragen

Ook voor je Google Home zijn er genoeg dingen die je kan vragen of zeggen om een grappige reactie uit je speaker los te peuteren. Probeer het eens met deze zinnen of google op ‘Google Home eastereggs’.

“OK Google, beatbox”

“OK Google, I’m naked”

“OK Google, self destruct”

“OK Google, tell me a riddle”

“OK Google, truth or dare”

Spelletjes voor Alexa en Google Home

0 Reactie(s) op: Games spelen op je smart speaker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.