De stelling: ik vertrouw Google meer dan de overheid

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 09 juni 2015 14:06

Internet & Thuis

Je gegevens staan overal. De overheid weet veel van je, bijvoorbeeld via DigiD of de belastingdienst. Maar bedrijven als Google weten misschien wel net zoveel, via je zoekresultaten of je Android-smartphone. We moeten het er maar mee doen, maar wie vertrouw je eigenlijk het meest?

Onze overheid staat niet bekend als het meest 'tech-savvy' orgaan ter wereld. Het kan zomaar gebeuren dat een computer vol belastinggegevens bij het grofvuil wordt gezet. Ook is het maar de vraag hoe goed de overheid is in het beveiligen van je gegevens tegen hackers.

Nee, daar zou Google een stuk beter in moeten zijn. Maar kun je er echt wel van op aan dat je persoonlijke Gmail-account veilig genoeg is? Ook Google dicht jaarlijks talloze beveiligingslekken, en lang niet altijd op tijd. Hoe sterk je wachtwoord ook is, het blijft riskant.

Vertrouw jij je persoonlijke gegevens liever aan de overheid toe, ook als dat betekent dat elke verkeersovertreding op straat kan komen te liggen? Of geef je ze liever aan Google, met alle privacyrisico's van dien?

Reageer

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Stemmen kan in de zijbalk aan de rechterkant, hieronder kun je je keuze toelichten. Een overzicht van de mooiste reacties plaatsen we in Computer!Totaal nummer 9!