De vijf beste MP3 converters voor YouTube-video’s

Door: Wesley Akkerman | 29 juli 2022 14:17

gamemuziek
Review

Op YouTube vind je veel muziekclips, maar wil je naar de nummers luisteren dan moet je altijd de website van YouTube hebben openstaan. Er zijn manieren om muziek te downloaden vanaf YouTube, dankzij MP3 converters. Welke raden we aan?

YTMP3.CC

Dit is één van de meest simpele websites voor MP3 converters van dit moment. Soms heb je wel eens programma’s of website die je proberen te overdonderen met opties en mogelijkheden, maar YTMP3.CC houdt het simpel en houdt het simpelweg bij het downloaden en converteren van YouTube-video’s.

En het werkt ook verrassend simpel. Als je een video bekijkt of beluistert en je wil hem graag offline beschikbaar maken, dan hoef je alleen de url te kopiëren naar de converter en klaar is Kees. Geef de site een momentje om de boel over te zetten, maar dan is het al gebeurd.

Ben je dus naar iets simpels op zoek dan gewoon zijn werk doet en wil je nergens omkijken naar hebben, check dan de website van YTMP3.

Muziek converteren van YouTube
YouTube to MP3 (YTMP3.cc) is een van de eenvoudigste downloaders én mp3 converters in een.

Converto

Wil je toch iets meer mogelijkheden hebben, overweeg dan Converto. Ook hier hoef je alleen maar de url in de balk op de website te kopiëren en de MP3 converter het werk te laten doen. Je hebt hier de keuze uit zowel MP3 als MP4 en kunt er dus ook een offline videobestand van maken.

Een ander mooi aspect van Converto is dat je niet overladen wordt met advertenties en reclame, waardoor de ervaring tevens pijnloos is. Ben je op zoek naar MP3 converters waar je geen programma voor hoeft te downloaden en waar je zowel MP3 als MP4 kunt gebruiken, dan is Converto de website die je zoekt.

ClipGrab

Gebruik je toch liever een programma op je computer? Denk dan eens aan ClipGrab. Dit programma is ontbeerd van allerlei lastige functies en doet wat het moet doen. Mocht je de MP3 converter downloaden, vergeet dan niet de gebundelde installatie van de Opera-browers te annuleren. Let dus goed op kleine doosjes met zo’n vinkje erin.

Heb je ClipGrab geïnstalleerd, dan zal de MP3 converter voortaan voorstellen een video naar MP3 om te zetten wanneer je een geschikte link aan je klembord toevoegt. Je kunt ook een link toevoegen in de balk van het programma. Hierna hoef je alleen nog maar te bevestigen dat je er een MP3-bestand van wil maken, maar dan is het ook allemaal geregeld.

Het mooie aan dit programma is dat je in de zoekbalk kunt zoeken naar video’s die je mogelijk interessant vindt. Kom je een video tegen die je wil hebben, dan hoef je ook de url niet meer te kopiëren.

Jouw internet kan sneller en stabieler. De standaardinstellingen van je router kun je zelf verbeteren. In de online cursus van onze Tech Academy -inclusief 180 pagina's dik boek- Thuisnetwerk Upgraden leer jij de pijnpunten binnen je netwerk te vinden én op te lossen.

Any Video Converter

Hoewel het niet de dagtaak van Any Video Converter is, kun je ook prima YouTube-video’s omzetten met de ingebouwde MP3 converter. Deze gratis software is behoorlijk uitgebreid; zo uitgebreid zelfs dat je je afvraagt waarom je er geen cent voor hebt betaald.

Je kunt namelijk video’s downloaden websites als YouTube, Facebook, Dailymotion en nog veel meer en kunt zelfs video’s van discs rippen – mocht je nog een drive in de laptop of computer hebben. Vervolgens kun je ze omzetten naar verschillende formaten, waaronder MP3. En als je wil kun je zelfs filters of effecten toevoegen.

Let er wel op dat het programma gebundeld wordt met adware. Zorg ervoor dat je niet meer downloadt dan je daadwerkelijk nodig hebt.

Online Video Converter kan niet alleen video's van YouTube downloaden, maar ze ook converteren.

aTube Catcher

Het laatste programma op deze lijst is aTube Catcher, één van de meest uitgebreide MP3 converters. Dit programma zit bomvol functies die je mogelijk niet allemaal nodig hebt. Net als met Any Video Converter kun je video’s naar MP3 converteren, maar ook naar allerlei andere video- en audioformaten. En de lijst met formaten is behoorlijk indrukwekkend te noemen.

Ook deze software wordt gebundeld met software die je waarschijnlijk niet nodig hebt, dus zorg ervoor dat je de extra programma’s niet installeert wanneer dat niet nodig is.

Nieuwe gebruikers van dergelijke software zullen zich prima thuis voelen, omdat de interface toegankelijk is. Binnen no-time voeg je url’s aan het programma toe, kies je het formaat uit en zie je wat het resultaat is.

Downloaden: wat mag wel en wat mag niet?

Het is in de eerste instantie niet de bedoeling om YouTube-video's te converteren tot mp3, maar dat betekent niet dat het illegaal is. Wel zijn er diverse regels om rekening mee te houden. In een ander artikel kun je meer lezen over de regelgeving omtrent het downloaden van films, series en muziek.

6 Reactie(s) op: De vijf beste MP3 converters voor YouTube-video’s

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 maart 2020 23:58 RyanVredenberg
  Jullie vergeten YouTubeMP3.nl - gratis YouTube naar MP3 converter te vermelden, deze is o.a. Nederlandstalig en erg snel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 april 2020 13:02 lucy6090ijoi
  This is the site I always use to download mp3 or mp4 from YouTube!! It can be used in most video or audio sites, and it is free, convenient, best youtube converter for mp4.
  https://flvto.ch/en/youtube-converter
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 april 2020 06:39 imshri
  Great article, btw i use this free Youtube to Mp3 Converter called https://www.you2mp3.online/ to download mp3 from youtube videos. It's clean & fast.

  May be you can try it out!.
  cheers.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 december 2020 17:10 vladdermuis
  Niet te vergeten 4Kconvert. Even googelen en je ziet wat allemaal mogelijk is. Ik heb de betaalde versie voor Youtube video - MP3. Perfect.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 september 2022 10:50 Zorro3370
  Ik heb YTMP3.CC en Converto geprobeerd maar ik krijg telkens een waarschuwing van Chrome dat het schadelijke websites zijn: wat is daar van aan ?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 september 2022 05:35 bhangad12
  Great article, btw i use this free Youtube to Mp3 Converter called an1 to download mp3 from youtube videos. It's clean & fast.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.