Devolo Magic 2 LAN triple - Powerline-set met drie gigabit-poorten

Door: Maikel Dijkhuizen | 17 januari 2020 09:27

Devolo Magic 2 Lan Triple 3
Review

Als de wifi-dekking op een bepaalde plek in huis niet voldoet, is een goede powerline-set een handig alternatief. Binnen mum van tijd realiseer je hiermee in een willekeurige uithoek van de woning een stabiel internetsignaal. Onlangs bracht het Duitse merk Devolo onder de naam LAN triple een nieuwe adaptervariant van zijn Magic 2 uit. Hoe bevalt de Devolo Magic 2 in de praktijk?

Devolo Magic 2 LAN triple

Prijs € 139,90 (Starter Kit)
Snelheid powerline 2400 Mbit/s
Bedraad 1x 10/100/1000-netwerkaansluiting (basisstation) en 3x 10/100/1000-netwerkaansluiting (triple-adapter)
Website www.devolo.nl
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Drie gigabit-poorten
  • Eenvoudige configuratie
  • Duidelijke handleiding
  • Minpunten
  • Grote behuizing
  • Duur

Naast de eerder verschenen Devolo Magic 2 WiFi lanceerde Devolo kortgeleden de Magic 2 LAN triple. Zoals de productnaam al aangeeft, bevat dit powerline-setje drie poorten voor het aansluiten van netwerkapparatuur. Gunstig voor het geval je liever niet de meerprijs van het voorgaande model met wifi-mesh wilt betalen. De theoretische doorvoersnelheid van 2400 Mbit/s blijft ongewijzigd, al zul je dat vanwege allerlei beperkingen van het elektriciteitsnet in de praktijk niet halen.

Devolo Triple
De Devolo Magic 2 LAN triple is handig voor bij je televisiemeubel.

Configuratie

Devolo levert een handleiding met duidelijke instructies mee. Zo is het niet de bedoeling om de zogeheten triple-adapter in een stekkerdoos te steken. In plaats daarvan prik je de plug rechtstreeks in een wandstopcontact. Naast de triple-adapter bevat het starterspakket een basisstation, welke je via een ethernetkabel aan een router koppelt. Eenmaal verbonden duurt het ongeveer drie minuten om beveiligingssleutels uit te wisselen. Zodra de lampjes op beide powerline-apparaten continu wit branden, is de netwerkverbinding actief. De apparaten zijn nogal fors in omvang, waardoor de behuizing mogelijk een nabijgelegen stopcontact in de weg zit. Gelukkig bevat iedere unit een geïntegreerd stopcontact waarop je bijvoorbeeld een stekkerdoos kunt aansluiten.

Netwerkprestaties

Het elektriciteitsnet van ieder woonhuis verschilt. Het is om die reden een kwestie van uitproberen welke netwerksnelheid er over het lichtnet haalbaar is. Dat kan mee- of tegenvallen. Als je met de powerline-apparaten binnen dezelfde elektriciteitsgroep blijft, komt dat de snelheid doorgaans ten goede. Wij nemen de proef op de som en positioneren het basisstation beneden in de woonkamer vlakbij een Ziggo-modem/router. De triple-adapter sluiten we vervolgens op zolder aan. Het signaal komt via twee elektriciteitsgroepen de zolderkamer binnen, waarbij we een snelheid meten van 16,49 Mbit/s. Voor lichte internettaken is dat voldoende en de verbinding is bovenal stabiel. Je breidt het powerline-netwerk desgewenst uit met los verkrijgbare adapters.

Conclusie

Wie op laagdrempelige wijze netwerkaansluitingen aan een (slaap)kamer wil toevoegen, is bij de Magic 2 LAN triple aan het juiste adres. De configuratie verloopt uiterst soepel en de netwerkprestaties zijn in orde. Wel valt de behuizing nogal groot uit en weet je op voorhand niet welke snelheid de powerline-set haalt. Bovendien hanteert Devolo voor dit product een stevige prijs.

0 Reactie(s) op: Devolo Magic 2 LAN triple - Powerline-set met drie gigabit-poorten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.