Dit doet Twitter om je minder spam voor te schotelen

Door: Justin Doornekamp | 25 april 2019 18:01

privacyvoorwaarden twitter
Blog

Twitter gaat spammers flink aanpakken en ervoor zorgen dat nepaccounts sneller verdwijnen. Dit gaat er veranderen aan het sociale netwerk.

Twitter introduceerde eerder al diverse maatregelen om het aantal nepaccounts op Twitter terug te brengen en voerde wijzigingen door in het privacybeleid. Bovendien werd het automatisch gebruik van meerdere accounts aan banden gelegd, zodat het niet meer mogelijk is om gelijktijdig een identieke post te plaatsen vanuit meerdere accounts.

Een nieuwe maatregel moet er nog beter voor zorgen dat de tijdlijnen van gebruikers niet vervuild raken door spam, nepaccounts en automatisch geplaatste tweets. Het social media-platform wil het aantal accounts dat Twitter-gebruikers kunnen volgen per dag terugbrengen van 1.000 tot slechts 400. Het idee achter dit limiet is dat spammers hierdoor niet zo snel meer een netwerk kunnen opbouwen door accounts te volgen en deze vervolgens weer op een "grootschalige en agressieve manier" te ontvolgen.

Recent werden al diensten geweerd vanwege dezelfde reden. Gebruikers konden tegen betaling bepaalde tools inzetten om snel en gemakkelijk veel accounts te volgen, een veelgebruikte manier om meer volgers te krijgen. Gebruikers worden gevolgd en uit beleefdheid volgen zij terug, zonder te realiseren dat er een bot achter zit.

Aan het begin van het jaar werden al enkele van dit soort diensten geweerd op Twitter. Deze acties pakten evenwel niet het onderliggende probleem aan, waardoor het nu alsnog mogelijk is om enorm veel accounts te volgen. Dit wil Twitter veranderen door het aantal accounts dat je per dag kunt volgen ruimschoots te halveren.

Minder spammeldingen

De vraag is of dit voldoende is om spammers tegen te gaan. Veel gebruikers vragen zich af waarom er voor 400 is gekozen, omdat dit aantal nog steeds veel meer is dan een normale Twitter-gebruiker zou volgen op één dag. Sommige gebruikers stellen dat het hen jaren heeft gekost om 400 volgens te krijgen.

Toch laat dit wel zien dat Twitter het spambeleid serieus neemt. Het social media-platform moet ook wel ingrijpen. Halverwege vorig jaar werden er nog meer dan 9,9 miljoen spamaccounts geïdentificeerd per week, een significante stijging ten opzichte van 6,4 miljoen in december en 3,2 miljoen in september 2017.

Jaarlijks worden 214 procent meer accounts verwijderd door het nieuwe spambeleid, waardoor het aantal spammeldingen wel blijft dalen.

0 Reactie(s) op: Dit doet Twitter om je minder spam voor te schotelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.