Dit is er nieuw aan Plex

Door: Stefanie Katzenbauer | 01 januari 2020 10:08

Plex
Nieuws

De streamingsdiensten en online mediaplatformen schieten inmiddels als paddenstoelen uit de grond. Daaronder valt ook Plex: een online mediaplatform dat zich niet alleen focust op series en films, maar ook op tv, podcasts en alle andere digitale mediavormen die je je maar kunt bedenken.

Een van de grote voordelen van Plex is natuurlijk dat je niet langer tussen tien verschillende apps hoeft te switchen voor je nieuwsvoorziening, podcasts, muziek, series of filmpjes. Met de app van Plex heb je alles samengevoegd in één overzichtelijke digitale omgeving. En het grootste voordeel? Plex is compleet gratis. Natuurlijk wordt er ook een premiumoptie aangeboden waarmee je films en series offline kunt kijken, een ouderlijk toezicht in kunt stellen en waarmee je live televisie kunt kijken.

Net als TV kijken, maar met meer keuze

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn maar toch is het zo: Plex biedt een behoorlijke hoeveelheid films, series, documentaires en webseries gratis aan. Dat betekent natuurlijk wel dat je weinig tot geen bekende filmtitels of acteurs moet verwachten op deze streamingsdienst en dat je af en toe een reclame tussendoor kunt verwachten. Het aanbod bestaat (tot nu) uit redelijk obscure films en documentaires. Deze zijn tot nu ingedeeld in lijsten die onder een genre vallen zoals ‘drama’, ‘romantiek’ en ‘comedy’. De keuze is nog niet reuze, maar het vermoeden is dat naar mate deze dienst aan populariteit wint, ze het assortiment nog zullen uitbreiden. Daarnaast focust Plex zich ook op producties uit andere landen dan Amerika, dus mocht je geïnteresseerd zijn in Bollywoordfilms, Russische films of films van Europese komaf, dan zit je hier goed.

Wat het aanbod van andere diensten zoals nieuws en muziek betreft, moet je er wel rekening mee houden dat dit aanbod gericht is op een (vooralsnog) Amerikaanse markt. Zo lijkt er een samenwerking te zijn tussen Plex en de muziekdienst Tidal, maar hier kun je alleen gebruik van maken als je ook daadwerkelijke betalende gebruiker van Tidal bent. Zonder een betaalde Tidal account kun je alleen snippets van 30 seconden beluisteren.

Voeg je eigen media toe

Naast dat Plex zelf al allerlei media aanbiedt, kun je ook je eigen media aan de streamingsite toevoegen. Hier ligt ook de prioriteit van de streamingsdienst. Dus mocht je je favoriete films en series op je laptop hebben staan en deze willen bekijken vanaf je smarttv, dan kun je de bestanden hiervan inladen in de Plex app. Vervolgens heb je toegang tot jouw films, series, foto’s of muziek vanaf de Plex app op een apparaat naar jouw keuze. Plex geeft zelf aan dat ze geen informatie inwinnen over de media die jij uploadt en daarnaast krijg je ook geen advertenties te zien in media die je vanuit je eigen bibliotheek afspeelt.

Plex

Plex is compatibel met meerdere apparaten waaronder smart tv’s, chromecasts, playstations, xboxen en natuurlijk je mobiele apparaten zoals je smartphone, tablet of laptop. Daarnaast kun je Plex ook koppelen aan je Sonos soundbar of je Alexa assistent.

0 Reactie(s) op: Dit is er nieuw aan Plex

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.