Dit kan Google Home ook

Door: Martin Gijzemijter | 04 januari 2020 17:01

Google Nest Home
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

De Google Home is een handig en slim apparaat dat in combinatie met de Google Assistent heel wat zaken in je leven efficiënter kan maken. De slimme luidspreker kan echter véél meer dan alleen het weer voorspellen en een timer zetten; omdat er geen officiële handleiding is, zijn veel mogelijkheden niet bekend bij de meeste gebruikers. Tijd om daar verandering in te brengen.

Tip 01: Regenbui

Beginnen we nu toch met het weer? Ja, maar niet op de manier die je waarschijnlijk denkt. Google Home is namelijk niet alleen in staat om de weersverwachting op te sommen, het bedrijf kan je ook het weer zélf laten horen. Het doet ons denken aan de WakeUp Light van Philips, die je kan wekken of juist in slaap laten vallen met een reeks rustgevende geluiden. Zeg je bijvoorbeeld: “Hey Google, hoe klinkt regen?” Dan zal Google een rustgevende regenbui laten klinken. Deze blijft niet de hele nacht klinken, maar lang genoeg om je in slaap te laten vallen (60 minuten). Behalve regen kun je allerlei andere rustgevende geluiden laten afspelen, zoals het geluid van een rivier, maar bijvoorbeeld ook het geluid van een open haard. Op die manier kun je je slimme luidspreker dus prima gebruiken om in slaap te vallen. Het loont daarbij de moeite om van tijd tot tijd eens nieuwe dingen te proberen, omdat Google nog steeds met regelmaat nieuwe geluiden en commando’s toevoegt.

Tip 02: Intercom

Een Google Home is behoorlijk prijzig, en we verwachten dan ook niet dat je meerdere van dit soort apparaten in huis hebt. De Google Home Mini is echter een stuk compacter en betaalbaarder; deze leent zich wél uitstekend voor het uitrusten van het hele huis met de functionaliteiten van de Google Assistent. Als je meerdere apparaten in huis hebt, kun je één apparaat gebruiken om een boodschap uit te zenden naar alle andere apparaten. Stel dat de kinderen een Google Home Mini in hun kamer hebben en het is etenstijd, dan zeg je simpelweg: “Hey Google, zend uit dat het etenstijd is.” Vervolgens zal het apparaat op alle andere Google Home-apparaten in huis een bel laten klinken, gevolgd door de boodschap: ‘Het is etenstijd’. En ja, dat is hartstikke onpersoonlijk, maar het is nog altijd beter dan het gebrul naar boven (in een ideale wereld lopen we natuurlijk allemaal naar boven), en in een tijdperk waarin kinderen leven met zoveel technologie, is het een mooie optie.

Intercom Google Home
Tip 02 Als je meerdere Google Home-apparaten hebt, kun je een bericht uitzenden naar al die andere apparaten.
Google Home is de ideale afstandsbediening

Tip 03: Afstandsbediening

Het fijne van de Google Assistent is dat het een redelijk open standaard is, hetgeen betekent dat niet alleen apparaten van Google kunnen worden aangestuurd met behulp van een apparaat dat de Google Assistent bevat. Dat je je Google Nest Hello-deurbel of je Google Nest Learning Thermostat kunt bedienen met je stem is geweldig, maar het is nog veel fijner dat je ook één van de 1.500 andere slimme apparaten die Google ondersteunt kunt bedienen via je Google Home. Heb je een Roomba-robotstofzuiger? Dan kun je die eenvoudig inschakelen via de Google Home. Hetzelfde geldt voor slimme verlichting (bijvoorbeeld die van Philips), je slimme beveiligingssysteem en zelfs je slimme koffiezetapparaat, zolang deze apparaten maar ondersteund worden door Google. Je hoeft dus bijna niet meer van de bank te komen.

Tip 04: Vertalen

Het laat zich raden waar de Google Assistent alle informatie vandaan haalt. Het systeem is immers gekoppeld aan alle producten en diensten van Google, en dus ook aan de zoekmachine. Daarmee kan deze Assistent dus ook bijna alles dat de zoekmachine op je computer kan en vertalen is daar een fantastisch voorbeeld van. Je leest iets, en je weet even niet wat het betekent. Dan zeg je simpelweg: “Hey Google, wat betekent ‘fromage’ in het Nederlands?” Of andersom: je wilt iemand iets uitleggen in het Engels, en zegt “Hey Google, hoe zeg ik in het Engels: we vertrekken morgen om acht uur?” De antwoorden van Google zijn, net als de resultaten in Google Translate, niet altijd foutloos, maar helpen je absoluut een stuk verder.

Vertalen
Tip 04 Google Home is ook een zeer effectieve vertaalmachine.

Tip 05: Rekenen

Rekenen is zo’n functie waarvan wij dachten dat we die niet veel zouden gebruiken, want hoeveel werk is het nu helemaal om snel even de rekenmachine op je smartphone te openen? Weinig, maar even iets vragen aan je Google Home is nog veel efficiënter. De reden daarvoor is dat je het kunt doen terwijl je met iets anders bezig bent. Stel, je bent een verslag aan het schrijven waarin je schrijft dat 4.932 mensen in Nederland stuk voor stuk 11 kilo afval per maand produceren, en je wilt weten hoeveel dat in totaal is. Tijdens het typen vraag je: “Hey Google, wat is 4.932 keer 11?” Google zal de som ter controle herhalen, en antwoordt vervolgens dat dat 54.252 is. Een antwoord dat je kunt intypen, zonder ook maar één seconde gestopt te zijn met tikken. Het leven hoeft natuurlijk niet altijd hyperefficiënt te zijn, maar dit is echt wel heel praktisch.

0 Reactie(s) op: Dit kan Google Home ook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.