Dit zijn alle Amazon Originals-series

Door: Laura Kempenaar | 30 oktober 2019 17:30

Blog

Op Amazon Prime Video is een enorm groot aantal films en series te vinden. Veel komt van buitenaf, maar er zijn ook films en series van Amazon zelf. Dit zijn de Amazon Originals.

Omdat het ontzettend veel series zijn, bespreken we meer gedetailleerd welke Amerikaanse series er nu nog bezig zijn. Daaronder volgt een lijst van series die wel van Amazon Originals is, maar die zijn geëindigd. Documentaires en kinderseries laten we buiten beschouwing.

Bosch

5 seizoenen, zesde seizoen komt eraan

Bosch is gebaseerd op de boeken van Michael Connelly en draait om een detective genaamd Harry Bosch (Titus Welliver). Bosch staat op het punt om zelf in de rechtbank te verschijnen om zich te verdedigen nadat hij een meervoudig moordverdachte heeft doodgeschoten, als hij wordt geconfronteerd met een zaak over een vermiste jongen. Hierdoor moet hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn verleden onder ogen komen. Als er ook nog een interessante dame in zijn leven komt in de vorm van Julia (Annie Werching) is het crimi-drama compleet.

The Man in the High Castle

3 seizoenen, vierde -en laatste- seizoen komt eraan

Wat zou er gebeuren als Duitsland en Japan de oorlog hadden gewonnen in de jaren 40? Dan zag in ieder geval Amerika er heel anders uit. In The Man in the High Castle wordt uiteengezet hoe Duitsland en Japan elk de scepter zwaaien over een helft van Amerika. Deze serie heeft het zeer geprezen boek van Philip K. Dick als bronmateriaal, wat te merken is aan het interessante, goedgeschreven verhaal. Wat ook helpt is het goede acteerwerk van onder andere Rufus Sewell, Alexa Davalos, DJ Qualls, Joel de la Fuente en Cary-Hiroyu Tagawa.

Tom Clancy’s Jack Ryan

1 seizoen, tweede seizoen komt eraan

The Office-acteur John Krasinksi speelt de sterren van de hemel als CIA-medewerker Jack Ryan. Hij duikt in een reeks vreemde bankoverschrijvingen en voor hij het weet is hij verwikkeld in een achtervolging die hem door heel Europa en het Midden-Oosten sleurt. Met natuurlijk een goed doel: Amerika redden van een terroristische aanslag. Deze thriller toont hoe een van de bekendste personages van Tom Clancy spion werd.

Homecoming

1 seizoen, tweede seizoen komt eraan

In Homecoming zien we Julia Roberts in een serie, iets dat we niet vaak van haar hebben gezien. De actrice speelt een vrouw die vroeger soldaten hielp vanuit het slagveld naar het gewone, dagelijks leven van Amerika terug te keren. Daar is ze echter zomaar vertrokken, waarna de regering jaren later vragen begint te stellen over waarom ze die keuze maakte. Dat blijkt een iets complexer antwoord te zijn dan ze zelf had verwacht.

Hanna

1 seizoen, tweede seizoen komt eraan

Als je de fantastische actiefilm Hanna hebt gezien, dan weet je wat je kunt verwachten in de serie ervan. De thriller is zowel een actie-avontuur van een meisje dat uit de handen moet zien te blijven van een CIA-agent, als een verhaal over een meisje dat volwassen moet worden. Dat doet ze niet in het leven dat wij kennen, maar in het bos. Esme Creed-Miles speelt haar rol fantastisch. Ook Mireille Enos en Joel Kinnaman zijn in deze serie te zien.

The Boys

1 seizoen, tweede seizoen komt eraan

In The Boys gaan kinderen met superkrachten het verkeerde pad op en worden ze onderdrukt door Vought, een bedrijf dat superhelden ‘beheert’. In een wereld waarin we worden doodgegooid met superheldenfilms en -verhalen, pakt The Boys het dus net even anders aan. Uiteindelijk willen ze door hun krachten enigszins slecht te gebruiken de wereld beter maken. In hun ogen beter, welterverstaan. Dat gaat gepaard met veel geweld, wat in schril contrast staat met de manier waarop wij normaliter naar helden kijken.

Carnival Row

1 seizoen, tweede seizoen komt eraan

In Carnival Row met daarin onder andere Cara Delevigne en Orlando Bloom krijgen een menselijke detective en een fee een relatie die zeer ongewenst is. Ze leven namelijk in een wereld waarin het ene ras het andere als inferieur beschouwd en deze ook zo behandeld. Je moet om deze serie te waarderen en te “geloven” wel houden van fantasy.

The Marvelous Mrs Maisel

2 seizoenen, derde seizoen komt eraan

Deze reeks wordt vaak de Madmen van Amazon genoemd, maar dan met een vrouw in de hoofdrol. Niet dat er een reclamebureau aan te pas komt, maar Miriam Maisel (Rachel Borsnahan) is een vrouw die zich staande moet houden in de mannenwereld van de jaren ‘50. Ze heeft in eerste instantie een heel standaard en op dat moment perfect leven, maar als dat in de eerste aflevering van The Marvelous Mrs Maisel allemaal onder haar voeten vandaan wordt gemaaid, gaat ze in de verandering mee en probeert ze comedian te worden.

Modern Love

1 seizoen, tweede seizoen komt eraan

Waar veel series van Amazon zijn gebaseerd op boeken en comics, is Modern Love gebaseerd op een column uit de New York Times. Ook die column heet Modern Love. Het datingleven en liefdesleven van menig New Yorker wordt in de Amazon Original tot leven gebracht door onder andere Anne Hathaway, Tina Fey en Andy Garcia. Net als in de Netflix-serie Easy is elk verhaal weer heel wat anders en zal je je in de ene persoon veel beter herkennen dan in de andere. Net als in de liefde.

Blade of the Immortal

1 seizoen, is nog bezig

Blade of the Immortal is iets heel anders dan de rest van de series op Amazon, want dit is een anime gebaseerd op de manga-reeks van Hiroaki Samura. Het verhaal speelt zich af in de Tokugawa Shogunate periode. Het draait om Manji, een samurai die is vervloekt waardoor hij 1.000 slechte personen moet omleggen om weer sterfelijk te worden. Deze serie loopt nu nog op Amazon Originals, we zitten nu middenin het eerste seizoen, waardoor het nog onbekend is of dit beetje Japanse invloed op het platform blijvend is.

Undone

1 seizoen, status onbekend

We blijven even bij het onderwerp animatie, want Undone is een unieke animatieserie over een vrouw die een saai leven heeft. Ze wordt echter door een auto aangereden, waarna haar overleden vader haar bezoekt. Zo ontdekt ze dat ze superkrachten heeft. Undone is niet alleen bijzonder door zijn uiterlijk, het is voor ons extra speciaal omdat de Nederlandse schilder Hisko Hulsing de regie hiervoor deed.

Goliath

3 seizoenen, status onbekend

Billy Bob Thornton won een award voor zijn rol als Billy McBride. Goliath’s hoofdrolspeler is een advocaat die ooit heel succesvol was, maar nu nog maar weinig van zijn leven lijkt te maken. Hij ontdekt op een dag echter een zaak die zo groot is, dat hij het besluit op te nemen tegen een van de machtigste bedrijven in zijn wereld. Het is een serie over zwemmen tegen de stroming in en over accepteren wie je bent en wat je hebt gedaan. Dat gevoel weet Billy Bob Thornton als geen ander neer te zetten.

Amazon Originals-series die inmiddels zijn gestopt:

Hand of God (2 seizoenen)

Mad Dogs (1 seizoen)

Good Girls Revolt (1 seizoen)

Sneaky Pete (3 seizoenen)

Z: The Beginning of Everything (1 seizoen)

Patriot (2 seizoenen)

The Last Tycoon (1 seizoen)

Lore (2 seizoenen)

The Romanoffs (1 seizoen)

Too Old to Die Young (1 seizoen)

Betas (1 seizoen)

Alpha House (2 seizoenen)

Transparent (5 seizoenen)

Mozart in the Jungle (4 seizoenen)

Red Oaks (3 seizoenen)

One Mississippi (2 seizoenen)

Crisis in Six Scenes (1 seizoen)

I Love Dick (1 seizoen)

Comrade Detective (1 seizoen)

The Tick (2 seizoenen)

The Dangerous Book for Boys (1 seizoen)

Forever (1 seizoen)

0 Reactie(s) op: Dit zijn alle Amazon Originals-series

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.