Dit zijn de beste twitchkanalen voor tech en gaming

Door: Justin Doornekamp | 25 oktober 2020 09:22

Blog

Twitch heeft zich in korte tijd ontpopt tot een van de belangrijkste streamingplatformen in de videogame-industrie. Het is een plek waar gamers met elkaar in contact komen, de nieuwste games spelen en leren over de laatste online trends op het gebied van technologie en gaming. Er zijn inmiddels zoveel twitchkanalen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten de beste twitchkanalen voor je op een rijtje.

Miljoenen kijkers volgen dagelijks het enorme aanbod video’s op Twitch, om tips te krijgen over de games die ze spelen of gewoonweg om anderen te zien spelen. Inmiddels bestaat het publiek van Twitch uit onder meer individuele spelers, game-uitgevers en techneuten, maar iedereen gebruikt het platform weer op een andere manier. Welke kanalen zijn het volgen waard?

Ninja – 16 miljoen volgers

Ninja is één van de bekendste professionele gamers in de wereld en heeft bijna twee keer zoveel volgers als de op één na populairste streamer op Twitch. Hoewel hij vooral bekend is geworden door de videogame Fortnite, speelt hij al jaren op zijn kanaal ook vele andere first-person shooters.

Hoewel Ninja in augustus 2019 exclusief in zee ging met het Mixer streamingplatform van Microsoft en toen aankondigde dat hij niet meer zou streamen via Twitch, verschijnen er nog steeds geregeld video’s van Ninja op het platform. Reden genoeg om dit kanaal te volgen dus.

TaehaTypes – 0,1 miljoen volgers

Tae Ha Kim, beter bekend als TaehaTypes, speelt geen games, maar bouwt in zijn livevideo’s mechanische toetsenborden. Hij wordt al de Bob Ross onder de toetsenbordbouwers genoemd en in zijn video’s zien we hoe hij complete toetsenborden in elkaar zet en daarbij geregeld zijn volgers hierin betrekt. Wat komt er allemaal bij kijken als je een toetsenbord helemaal naar je eigen smaak wilt bouwen? In deze video’s krijg je daar antwoord op.

Tfue – 9,1 miljoen volgers

Ook streamer Tfue vergaarde bekendheid met het streamen van potjes Fortnite. Hij is een van de best verdienende Fortnite-spelers aller tijden en won al meer dan 500.000 dollar aan het spelen van de game. De laatste tijd streamt hij vaak Call of Duty: Modern Warfare.

Dr. Disrespect – 3,7 miljoen volgers

Zijn matje en pornosnor doen al vermoeden dat Herschel Beahm, beter bekend onder de naam Dr. Disrespect, een van de meest uitgesproken streamers is op Twitch. Was, moeten we zeggen, want enkele maanden geleden kreeg hij een ban. Waarom is niet bekend: zelf zegt Beahm dat ook niet te weten.

Ondanks dat Dr. Disrespect niet meer op Twitch te vinden is, hebben we hem toch in dit lijstje opgenomen. Hij is namelijk op dezelfde voet verder gegaan op YouTube. Je kunt dus nog steeds zien hoe hij populaire schietspellen speelt als PlayerUnknown’s Battlegrounds, Apex Legends, en Call of Duty. Niet op Twitch, maar wel op YouTube.

Vorig jaar werd hij ook al eens geschorst, nadat hij video’s maakte vanaf het toilet op een gamebeurs. Toen keerde hij terug. Het valt dus niet uit te sluiten dat hij ooit weer zijn weg naar Twitch vindt.

NASA – 0,6 miljoen volgers

Hoewel Twitch vooral bekendstaat als platform om games te streamen, kun je als je goed zoekt ook interessante kanalen vinden die zich richten op technologische ontwikkelingen en wetenschap. Een kanaal dat snel aan populariteit wint, is dat van ruimteorganisatie NASA. Op dit kanaal vind je livevideo’s over raketlanceringen en brengt een panel met deskundigen je ook regelmatig op de hoogte van de laatste ruimtemissies.

PowerUnlimited – 25K volgers

Onze collega's van PowerUnlimited hebben ook een eigen Twitch-kanaal, waar je dagelijks een nieuwe video krijgt voorgeschoteld. Verwacht veel speelsessies van de laatste games en zelfs spellen die nog niet in de winkels liggen komen voorbij. Kortom: een veelzijdig Twitch-kanaal waar fervente gamers hun hart aan kunnen ophalen.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste twitchkanalen voor tech en gaming

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.