Dit zijn de commando’s die Amazon Alexa heeft geleerd

Door: Justin Doornekamp | 24 januari 2019 20:35

Blog

Amazon Alexa is in het afgelopen jaar nóg slimmer geworden en nieuw onderzoek toont aan dat de spraakassistent meer dan twee keer zoveel commando’s kent als een jaar eerder.

Een studie van Voicebot suggereert dat de Amerikaanse versie van Alexa het jaar begon met 25.784 commando’s, maar 2018 eindigde met maar liefst 56.750, een stijging van 120%. Iedere dag wisten ontwikkelaars dus circa 85 nieuwe commando’s te implementeren.

En niet alleen werd Alexa slimmer in de Verenigde Staten, maar ook in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, met groeicijfers van respectievelijk 233% en 152%. Volgens Voicebot kent de Duitse versie van Alexa nu 7.869 commando’s, de Britse maar liefst 29.910.

Dit leerde Alexa

De lijst van commando’s die Alexa afgelopen jaar leerde is dus enorm lang. Te lang om alles op te sommen en bovendien houdt Amazon zelf niet publiekelijk alle nieuw vergaarde kennis van de spraakdienst bij. Er moet namelijk ook een kanttekening worden geplaatst bij de enorme groei van het aantal commando’s. Veel ontwikkelaars zijn nog vol aan het experimenteren met Alexa, waardoor er veel commando’s zijn waar eigenlijk niemand (nog) iets aan heeft. Bovendien kunnen gebruikers van de spraakdienst ook zelf commando’s creëren.

Amazon maakte wel een lijstje met de meest populaire commando’s van 2018. Veel hiervan dienen vooral om spelletjes op te starten als Heads Up!, Question of the Day, The Magic Door en Beat the Intro. Ook blijkt Alexa populair onder kinderen, waarbij programma’s als Sesame Street, Animal Workout en Lemonade Stand vaak werden gedownload en gekoppeld aan de spraakdienst van Amazon.

Bovendien vallen de vele gezondheidsapps op in de lijst, die afgelopen jaar veel werden gebruikt in combinatie met Alexa. Denk hierbij aan Fitbit en de meditatie-app Headspace. Ook werd Alexa afgelopen jaar veel gebruikt om verloren telefoons terug te vinden.

TechCrunch merkt op dat de meest populaire vaardigheden van Alexa samenhangen met populaire apps op mobiele apparaten en zich dus niet specifiek richten op de unieke functies van Alexa of slimme speakers in het algemeen. 

Een overzicht van de meest populaire commando's voor Alexa in 2018.

Dit suggereert dat Alexa zich nu eerder opwerpt als een spraakgestuurde Google Play Store of App Store om applicaties mee op te starten, dan dat de dienst je huishouden daadwerkelijk slimmer maakt.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de commando’s die Amazon Alexa heeft geleerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.