Dit zijn de meest gestelde vragen aan Google

Door: Randolf Bouwma | 23 april 2017 08:12

Blog

Wanneer we tegenwoordig met een vraag zitten, is het antwoord altijd nabij. Het enige wat we hoeven te doen, is Google erbij pakken. Onderzoek van SEMrush heeft de 40 meest gestelde vragen aan Google naar bovengehaald. We zetten de leukste op een rij, uiteraard met antwoorden.

Onderstaande vragen kwamen voor in de periode februari 2016 t/m februari 2017. Het betreft alleen Nederlandse zoekopdrachten. Bron: SEMrush.

Wie is de Mol?

Maandelijks werd er 90,5 duizend keer naar de vraag 'Wie is de Mol?' gezocht en daarmee is het veruit de meest gestelde vraag op Google. Het antwoord weten we inmiddels, de Vlaamse acteur Thomas Cammaert was de Mol. Wij hoopten stiekem op Sanne Wallis de Vries, maar je kunt niet alles hebben in het leven.

Wanneer is Google opgericht?

Op 4 september 1998. Volgend jaar bestaat Google dus precies twintig jaar. Reden voor een feestje? Reden voor een feestje.

Wat eten we vandaag?

Shoarma.

Welke week is het?

Dat hangt er een beetje vanaf op welke datum je dit artikel leest, maar op het moment van schrijven is het week 16 van 2017.

Wat is mijn ip?

Het vinden van het unieke ip-adres van je computer hoef je niet zelf te doen, er bestaan tal van sites voor die je dat kunnen vertellen. Wij gebruiken het liefste whatsmyip.org.

Welke nl?

Ja, dat weten wij ook niet.

'Wie is de Mol gemist'

Goed, dit is niet echt een vraag. Maar je kunt Wie is de Mol terugkijken op de site van het populaire spelprogramma. Of dat echt de moeite waard is nu je al weet wie de Mol is, laten we aan jou.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Dat is voor iedere persoon verschillend en hangt van een hoop zaken af, bijvoorbeeld of je vast in dienst bent of juist een zelfstandige bent. Je kunt hiervoor het beste eerst even je bank benaderen. Op basis van o.a. het bruto-jaarinkomen kan je maximale hypotheek worden berekend.

De hypotheekchecker van ABN AMRO.

Wat is mijn auto waard?

Als je antwoord wilt op deze vraag, wil je waarschijnlijk je auto verkopen. Dan kom je al snel uit bij Marktplaats, en die site kan handig genoeg ook de waarde van je auto berekenen. Dit op basis van je kentekennummer en eventueel het aantal gereden kilometers. Het kan ook nooit kwaad om even verder rond te kijken op de site, om te achterhalen wat anderen voor soortgelijke auto's vragen.

Hoe lang moeten aardappelen koken?

20 minuten.

Hoe lang moet een ei koken?

Een moeilijkere vraag dan de aardappelen-vraag, want het hangt er maar net vanaf of je een hard of zachtgekookt ei wilt. Of misschien ben je zo iemand die niet kan kiezen en dan maar gaat voor halfzacht. Trek voor een zacht ei 3 minuten uit, voor halfzacht 4 á 5 minuten en voor een hard ei 7 minuten.

Hoe groot is een voetbalveld?

100 tot 120 meter breed, 64 tot 75 meter lang.

Hoe verwijder je Facebook?

Op deze vraag hadden we allang een antwoord! Lees hier hoe je Facebook verwijdert.

Facebook

Hoe moet je tongen?

Met je tong!

Hoe oud is Messi?

Profvoetballer Lionel Messi is 29 jaar en had in 2016 een salaris van 40 miljoen euro. Dat zet je aan het denken, nietwaar?

Waar zitten gluten in?

Een vraag die waarschijnlijk vooral gesteld wordt door mensen met een gluten-allergie. Het voedingscentrum weet raad.

Wanneer is Pasen?

Dat was afgelopen zondag en maandag. Volgend jaar beter!

Wanneer verkiezingen Amerika?

Ze zijn net achter de rug, en het presidentschap van Trump duurt vier jaar. De eerstkomende verkiezingen zijn dus pas weer in 2020, en Trump is dan van plan om president te blijven. Zo patenteerde hij onlangs zijn nieuwe campagne-slogan: Keep America Great.

Wat moet je doen als je je verveelt?

Een fidget cube kopen.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de meest gestelde vragen aan Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.