Download alle links op een pagina met DownThemAll

Door: Ronald Smit | 03 juli 2017 10:33

DownThemAll voor Firefox in actie
How To

Soms kom je een site tegen bomvol handige bestanden. Denk aan bijvoorbeeld oude tijdschriften of andersoortige documentatie in PDF-formaat. Die allemaal klik voor klik downloaden is best veel werk. Dat kan dan ook een heel stuk makkelijker met de add-on DownThemAll voor Firefox.

Het kan een sport zijn om een eigen bibliotheek aan te leggen van onderwerpen die je interesseren. Denk aan bijvoorbeeld een verzameling bouwtekeningen voor modelvliegtuigen. Of een hele verzameling PDF-documenten over een bepaald onderwerp. Nu zou internet internet niet zijn als er geen mensen waren met min of meer dezelfde hobby of interesse als jij. En dus kom je regelmatig prachtige websites bomvol documentatie of andersoortige bestanden tegen die je graag wilt lezen op je tablet of computer. Liefst lokaal, zodat je er later ook nog eens gebruik van kan maken, zélfs als de oorspronkelijke pagina al lang niet meer bestaat. De browser Firefox in combinatie met de add-on DownThemAll maakt het downloaden van een hele lijst bestanden vanaf een webpagina erg eenvoudig.

Installeren

DownThemAll is eenvoudig in gebruik. Start Firefox en download en installeer de add-on vanaf hier. Na een klik op Toevoegen aan Firefox wordt de add-on - nadat je toestemming hebt gegeven - geïnstalleerd. Is dat eenmaal gelukt, klik dan met de rechter muisknop op de knoppenbalk rechtsboven in het Firefox-venster. Klik in het contextmenu op Aanpassen. Sleep het DownThemAll-pictogram naar een leeg plekje op de knoppenbalk. Klik dan op Aanpassen afsluiten.

DownThemAll in actie
DownThemAll in actie

Simpel in gebruik

Vanaf nu werkt het allemaal heel simpel. Open een pagina met daarop een flinke verzameling links naar PDF-bestanden. Klik vervolgens op de net toegevoegde knop, waarna het hoofdvenster van DownThemAll opent. In principe detecteert de add-on álle beschikbare achter links verstopte content. Je kan in de lijst bovenaan de gewenste documenten en bestanden selecteren. Het kan ook sneller door onder Filter het gewenste bestandstype te selecteren. Kies eventueel een andere opslagmap dan het standaardexemplaar en klik op de knop Starten!. Daar komen je bestanden. De downloadsnelheid is overigens wel afhankelijk van wat de webserver te bieden heeft. Kleinere sites zijn vaak wat trager.

0 Reactie(s) op: Download alle links op een pagina met DownThemAll

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.