Dynaudio Music 5 - Prijzig, maar fenomenaal

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 augustus 2018 13:09

Dynaudio Music 5 review lifestyle
Review

In navolging van zo’n beetje ieder gerenommeerd luidsprekermerk stapte ook Dynaudio vorig jaar in de wereld van multiroom audio, dat resulteerde in de Music-lijn. Het betreft een krachtige draadloze luidspreker die in een kleurrijk jasje is gestoken. Zet het Deense merk zijn smetteloze reputatie op het spel met de Dynaudio Music 5?

Dynaudio Music 5

Prijs
€ 799,-
Aansluitingen
S/PDIF (optisch), analoog (3,5mm), USB
Draadloos
Bluetooth, WiFi
Uitgangsvermogen versterker
250 watt
Frequentiebereik
45 Hz - 20 kHz
Afmetingen
65,9 × 20,1 × 18,5 centimeter
Gewicht
5,4 kilo
Website www.dynaudio.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Degelijke behuizing
  • Minpunten
  • Prijzig
  • Matige app
  • USB alleen voor iOS-apparaten
  • Geen ethernetpoort

Het aanzicht van de forse Music 5 is wel even wennen. Het hoekige design is namelijk niet bepaald alledaags, waarbij de voorzijde ook nog eens een opvallende bordeauxrode stoffering bevat. Het moet maar net je smaak zijn. Gelukkig is deze draadloze speaker ook in discretere kleuren verkrijgbaar, namelijk donkergrijs, lichtgrijs en blauw.

Dynaudio Music 5 review
De Dynaudio Music 5 heeft een ietwat futuristische vormgeving.

Net zoals alle multiroom audio-speakers laat ook dit exemplaar zich via het thuisnetwerk bedienen middels een mobiele app. Aansluiten op het netwerk kan alleen via WiFi, want een ethernetpoort ontbreekt. Verder verbind je muzikale bronnen desgewenst via bluetooth (aptX-ondersteuning), USB (alleen voor iOS-apparaten), S/PDIF (optisch) en een analoge 3,5mm-geluidsingang.

Mobiele app

Voor de bediening bevat de speaker aan de bovenzijde over de volledige breedte een aluminium strook, waarin diverse bedieningstoetsen zijn verwerkt. Fraai is de manier waarop dit apparaat aan de hand van maximaal zestien led-indicators het volumeniveau weergeeft. Verder levert Dynaudio een eenvoudige afstandsbediening met slechts zes toetsen mee. Aansturing via de Dynaudio Music-app biedt logischerwijs meer mogelijkheden. De registratie gebeurt aan de hand van een Engelstalig ‘chatgesprek’ en is in enkele minuten gepiept. De app steunt nogal op muziekdienst Tidal, waarbij je zelfs muzikale voorkeuren kunt opgeven. Heb je geen abonnement bij Tidal, dan leiden de voorgeschotelde artiesten en afspeellijsten alleen maar af. Daarnaast bevat de app ook verwijzingen naar (Nederlandse) radiostations. Een minpunt is dat je nergens netwerkbronnen kunt aanspreken, zoals een muziekserver op een nas of pc. 

Dynaudio Music 5 review
Muziek van Tidal is in de Dynaudio Music-app prominent aanwezig.

Audiokwaliteit

Met een breedte van ruim 65 centimeter biedt de Music 5 voldoende plek aan meerdere audiodrivers. Het muzieksysteem telt er in totaal vijf, namelijk twee tweeters (1 inch), evenzoveel middentoners (3 inch) en een woofer (5 inch). Fijn is dat vijf aparte versterkers van vijftig watt de drivers aansturen, wat resulteert in een voor draadloze speaker-begrippen gecontroleerde geluidsweergave.

Dynaudio Music 5 review

Zoals je van een bekende luidsprekerfabrikant als Dynaudio mag verwachten, bestaat er over de geluidskwaliteit geen enkele discussie. Deze speaker speelt zo nodig erg luid, waardoor je hem probleemloos in een wat grotere ruimte positioneert. Ook op hoge volumes klinken de nummers heerlijk in balans. Zo komen details in het hoog keurig bovendrijven, zonder dat dat ten koste gaat van een stevige bas. Kortom, luistergenot gegarandeerd!

Conclusie

Ondanks de nogal eigenzinnige vormgeving en de matige Dynaudio Music-app bevalt de Music 5 uitstekend. Dat heeft alles met de muzikale prestaties te maken. Vergeleken met wat we normaliter van draadloze luidsprekers gewend zijn, klinkt dit exemplaar kortweg fenomenaal. Overigens is dat wel zo rechtvaardig, want voor een prijskaartje van 799 euro mag je wel wat muzikale klasse verwachten.

0 Reactie(s) op: Dynaudio Music 5 - Prijzig, maar fenomenaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.