Enpass 5.6 - Wachtwoordmanager met cloud

Door: Edmond Varwijk | 05 juni 2018 15:10

Review

Wachtwoorden spelen een grote rol bij online veiligheid. Je wilt het dus graag goed doen. Maar dat is lastig, want wachtwoorden moeten lang, complex en overal verschillend zijn. Een wachtwoordmanager helpt dan de gebruikersnamen en wachtwoorden die je overal gebruikt, te onthouden en te gebruiken. Er zijn veel wachtwoordmanagers, maar niet zoals Enpass.

Enpass 5.6

Prijs
Gratis, mobiele versies € 9,99
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/10; Linux; macOS; iOS; Android
Website
www.enpass.io
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Prijs
  • Gebruiksvriendelijk
  • Cloud-sync
  • Templates
  • Geen abonnement
  • Minpunten
  • Niet opensource

Enpass lijkt op KeePass, de opensource wachtwoordmanager. Het heeft een vergelijkbaar uiterlijk en werkt net als KeePass met een lokale database waarin je al je gebruikersnamen, wachtwoorden en pincodes opslaat. Die database is beveiligd met het opensource SQL Cipher dat werkt op basis van aes256-encryptie. Het door jezelf in te stellen hoofdwachtwoord is het enige dat je voortaan nog hoeft te onthouden. Enpass bewaart de database met inloggegevens op elke pc of mobiel, maar biedt de mogelijkheid deze via de cloud te synchroniseren. Dat klinkt gevaarlijk, maar de online kopie is altijd volledig versleuteld. Wijzig je op een van de apparaten de versleutelde database, dan wordt naar de cloud geüpload en vandaar naar alle andere apparaten verspreid. Deze wordt op elk apparaat ontsleuteld net als de normale database, waarna de wijzigingen gesynchroniseerd worden.

Enpass is even saai als alle andere wachtwoordmanagers (wat in dit geval juist goed is!), en doet wat het moet doen zeer goed en prettig.

Cloudkeuze

Welke clouddienst je gebruikt voor de synchronisatie mag je bij Enpass zelf beslissen, het ondersteunt iCloud, Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box en ownCloud, maar via WebDAV kun je het ook met andere diensten zoals NextCloud gebruiken. De wachtwoorddatabase is erg flexibel, je kunt eenvoudig velden toevoegen en aanvullende informatie zoals pincodes of extra inloggegevens opnemen of een foto van een lijst met TAN-codes. Enpass integreert met alle bekende browsers zoals Opera, Firefox, Chrome, Safari en Edge en vult dan automatisch de inloggegevens voor je in. Enpass voor iOS en Android zijn volledig bijgewerkt en ondersteunen bijvoorbeeld inloggen via vingerafdruk. Om de overgang van een andere wachtwoordmanager te vergemakkelijken, kan Enpass de database van een groot aantal andere wachtwoordmanagers (waaronder KeePass, LastPass, RoboForm en nog meer... Maar verwacht evengoed wel een paar uurtjes werk. Enpass voor Windows, Mac en Linux zijn gratis, voor de mobiele versies betaal je éénmalig voor een levenslange licentie.

Conclusie

Enpass is een heerlijk alternatief voor KeePass (dat een beetje ouderwets aandoet qua interface) of risicovolle online wachtwoordmanagers (waarvan sommige aantoonbaar gehackt zijn geweest). Het biedt met de cloudsync een prima alternatief die je bovendien de vrijheid biedt je eigen cloud te kiezen. Het maakt Enpass misschien wel de beste wachtwoordmanager van het moment.

0 Reactie(s) op: Enpass 5.6 - Wachtwoordmanager met cloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.