Extra kerstige foto's met AutoAwesome

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 december 2013 12:56

How To

Dat Google niet vies is van wat kerstigheid, dat hebben we je al laten zien met de Santa Tracker en adventskalender van het bedrijf. Maar Google gaat nog een stukje verder als het gaat om haar dienst Google+. Deze bevat namelijk een functie AutoAwesome, die je foto's nét even iets mooier maken.

AutoAwesome instellen

AutoAwesome is geen nieuwe functie binnen Google+, maar speciaal voor de feestdagen heeft Google een functie toegevoegd waardoor foto's met schitteringen automatisch worden voorzien van een geanimeerde 'twinkel' en foto's met sneeuw erop, automatisch worden voorzien van een animatie van vallende sneeuw (dat ziet er leuk uit, niet knullig). Je hoeft niet bang te zijn dat je foto's zelf worden aangepast, het is namelijk een animatie die over je oorspronkelijke foto wordt gelegd. Hiervoor dien je wel eerst even te controleren of de functie AutoAwesome is ingesteld.

Je doet dit door in te loggen bij Google+ en vervolgens linksboven te klikken op de knop 'Startpagina' en daarna op 'Instellingen'. Zoek naar de optie 'Create awesome new photos and videos from photos and videos in your library' en zorg dat hier een vinkje bij staat. Alleen dan zal AutoAwesome werken.

Je moet AutoAwesome wel activeren, maar daarna gaat het helemaal vanzelf.

AutoAwesome gebruiken

Wat je nu moet doen om gebruik te maken van AutoAwesome? Helemaal niets, dat is nu juist waar het woordje Auto voor staat en waarom het zo'n leuke functie is. Wanneer je een foto uploadt die voldoet aan de criteria om AutoAwesome te activeren (oftewel, veel lichtpuntjes of sneeuw in beeld), zal het effect automatisch worden toegepast (overigens geldt dat alleen voor foto's die je nu uploadt, niet op de foto's die je al in je album had staan).

Je herkent een foto die voorzien is van het AutoAwesome-effect, aan een klein pictogram met drie sterretjes in de rechterbovenhoek. Het kan overigens wel een paar minuten duren voordat dat pictogram (en dus het effect) verschijnt, dus heb wat geduld. Het moet immers per foto opnieuw gegenereerd worden.

Foto's met kerstlichtjes worden voortaan prachtig geanimeerd.

0 Reactie(s) op: Extra kerstige foto's met AutoAwesome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.