Facebook gaat gezichten scannen

Door: Martin Gijzemijter | 05 maart 2018 15:11

Facebook
How To

Op dit moment is Facebook bezig met de wereldwijde uitrol van een functie waarbij het bedrijf gezichten zal scannen in een poging om nepaccounts te voorkomen. Het aantal nepaccounts is de afgelopen tijd geëxplodeerd, en deze functie moet daar een einde aan maken.

In principe zien we deze ontwikkeling als iets gunstigs, maar er duiken online ook veel reacties op van mensen die helemaal niet willen dat hun foto’s op die manier gescand worden. Het is natuurlijk ook wel een interessant privacyvraagstuk. Facebook had echter, lang voordat het de functie aankondigde, al beloofd dat het transparant zou zijn én mensen de mogelijkheid te bieden om zich af te melden voor deze functie, en gelukkig houdt het bedrijf woord. De functie wordt op dit moment nog uitgerold, maar zodra deze voor jou actief is, kun je je afmelden door te klikken op Instellingen en vervolgens in het linkerdeelvenster op Gezichtsherkenning.

Privacy

Het gebruik van gezichtsherkenning is op zich helemaal niet nieuw voor Facebook. Het bedrijf gebruikt de technologie al tijden om suggesties te doen met betrekking tot personen die je kunt taggen in foto’s. De manier waarop het bedrijf de technologie nu gaat inzetten gaat echter nog een tandje verder. Wanneer iemand een foto uploadt op Facebook, dan wordt deze foto gescand. Als de software van Facebook in die foto je gezicht herkent, dan zal het bedrijf je op de hoogte stellen van het feit dat er zojuist een foto van je is geüpload. In de meeste gevallen zal dit geen probleem zijn, mensen uploaden zo vaak foto’s van anderen, maar wanneer iemand onrechtmatig gebruik maakt van je foto, kun je daar onmiddellijk melding van maken.

0 Reactie(s) op: Facebook gaat gezichten scannen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.