Facebook werkt aan app voor TV

Door: lub-snoek | 01 februari 2017 14:53

Nieuws

Facebook zou aan een app werken voor de televisie. De dienst zou vergelijkbaar zijn met Apple TV. Hiermee zou Facebook video's van het sociale netwerk op de televisie willen afspelen.

Online

De applicatie zou een initiatief zijn van Facebook om meer een videobedrijf te worden, melden bronnen aan The Wall Street Journal. Volgens deze bronnen zou Facebook momenteel onderhandelen met mediabedrijven om licenties af te sluiten voor "programma's van tv-kwaliteit". Waarschijnlijk zou Facebook dan content willen maken die exclusief toegankelijk is via de app. Lees ook: Haal alles uit Netflix met deze 12 handige tips.

Concurrentie

Facebook is niet de eerste gigant die exclusieve content wil maken. Eerder bleek al dat Apple in gesprek was met filmmaatschappijen om bioscoopfilms via iTunes beschikbaar te stellen voor een verhoogde huurprijs.

Ook heeft Apple sinds enkele maanden de app TV beschikbaar gesteld voor alle iOS-apparaten. Hiermee kunnen gebruikers video's kijken van verschillende streamingdiensten. Opvallend genoeg staat Netlix niet in dit rijtje, wat het vermoeden wekt dat Apple met exclusieve content de strijd wil aangaan met de populaire streamingdienst.

0 Reactie(s) op: Facebook werkt aan app voor TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.