Facebook wordt mobiele bank

Door: rene-schoemaker | 14 april 2014 16:12

Nieuws

In Ierland heeft Facebook de status van digitaal financieel dienstverlener aangevraagd. Het bedrijf wil mobiele financiële diensten gaan aanbieden. Klein probleem: er zijn amper gebruikers die dat zien zitten. Ze vertrouwen Facebook niet.

Facebook heeft in Ierland de status van financieel dienstverlener aangevraagd. Het bedrijf wil toestemming van de marktregelaars om gebruikers de mogelijkheid te geven om geld te kunnen opslaan binnen hun profiel en dat te kunnen gebruiken om te betalen of om over te maken naar anderen. Dat meldt de Financial Times.

Gebruikers zouden een tegoed kunnen opbouwen bij Facebook dat vervolgens een geldig betaalmiddel moet zijn binnen Europa. Het Europees hoofdkantoor van Facebook staat in Ierland, vandaar dat juist bij de Ierse overheid het verzoek is ingediend. Het bedrijf zou al in gesprek zijn met drie startups uit Londen die internationale gelddiensten verzorgen, TranserWise, Moni Technologies en Azimo.

Probleem: consument vertrouwt Facebook niet

Probleem voor Facebook wordt het vertrouwen. Volgens analisten van Ovum heeft slechts 1 procent van de mensen vertrouwen in Facebook als beheerder van hun geld. Of welk ander sociale netwerk dan ook.

"Het blijft tevens de vraag hoe Facebook omgaat met de uitvoering van mobiele betalingen gezien de slechte ervaringen met mobiele commerciele applicaties", schrijft Ovum. Zo is Facebook Credits een stille dood gestorven terwijl de belangrijkste m-commercedienst Gifts nauwelijks bij de gebruikers aanslaat.

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: Facebook wordt mobiele bank

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.