Getest: devolo Magic 2 WiFi

Door: partner-redactie | 28 december 2018 13:42

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Week 3

Week 2

Tijdens het downloaden van grotere hoeveelheden data (zoals bijvoorbeeld Windows updates) had ik voorheen regelmatig dat je ziet dat de snelheid naar 100kbps zakt, en met een beetje pech je opnieuw moet verbinden, tijdens gebruik met de Devolo heb ik dat nog niet 1 keer gehad, en blijft de download snelheid redelijk stabiel en continue >42 Mbps. Downloaden van grotere bestanden lijkt dan ook 3 of meer keer zo snel te gaan!

Naast het snellere downloaden merk ik ook dat gewoon een beetje internetten ook beduidend sneller gaat.

Naast een stabieler WiFi zou ik ook haperingsvrij Netflix in HD/4K willen kijken en dat is me met het Ziggo modem tot niet toe niet gelukt, SD gaat redelijk maar ook daar nog regelmatig haperingen. Na de installatie een 4k Film opgezocht en wonder boven wonder draadloos en zonder haperingen de hele film uit kunnen kijken!

Nu alles lijkt te werken ook eens even verder gekeken en de adapter in een verbruiksmeter gestoken, tijdens het initialiseren schakelt hij tussen 9 en 11 watt. Als er verbinding met het netwerk is, blijft hij stabiel op 12 watt, en tijdens een download stijgt het verbruik naar 14 watt. Volgens de cockpit software is er een mogelijkheid om een power saving modus te activeren maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik heb nog niet gezien wat het verbruik in idle state is, maar dat zou ongeveer 75% moeten zijn dus ik verwacht ongeveer 8 watt. Bij een prijs van 0.25 euro kom je dan met 3 adapters toch al gauw op >50 euro per jaar, maar ja gemak dient de mens! Gezien het feit dat het pairen in minder dan een minuut gebeurt, zou je er zelfs voor kunnen kiezen een extra schakelaar op te nemen, en je de adapter pas aanzet zodra je in de ruimte bent. Dit werkt uiteraard alleen als je de adapter alleen gebruikt met bijvoorbeeld een laptop, als je het accesspoint ook nodig hebt voor je telefoon werkt dat natuurlijk niet