Getest: devolo Magic 2 WiFi

Door: partner-redactie | 28 december 2018 13:08

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Week 3

Week 3

Algemene indrukken:

De Devolo Magic2 WiFi set zit in een compacte en mooie verpakking met heel wat informatie erop vermeld . De hardware, 2x WiFi en 1 LAN adapter hebben een afgewerkt design en zijn in een vlekkeloos witte kleur gehouden, zodat deze perfect neutraal in de woning passen. Zeer belangrijk want de echtgenote zou hier wel eens bezwaren kunnen uiten.

Installatie:

De meegeleverde installatiegids is over het algemeen duidelijk , maar hou u vooral aan de volgorde van de installatie. Gaat men hals over kop aan de slag is een mislukking gegarandeerd. Wat mij nogal verwarrend leek was de optionele instelling om de powerlines geschikt te maken voor mesh in een gezamenlijk netwerk. Nadien, bij gebruik van het netwerk, werd het duidelijk en is best aangenaam om te ervaren. Men moet namelijk niet meer zoals vroeger bij een verzwakte verbinding telkens opnieuw op de beste verbinding inloggen, dit gebeurd nu volledig automatisch. Eens de installatie volledig doorlopen is kan men de WiFi adapters ergens inpluggen waar men het noodzakelijk acht, de gemaakte instellingen blijven bewaard en dus onmiddellijk klaar voor gebruik.

Gebruiksgemak

Tijdens de hele testperiode van een 14-tal dagen heb ik geen noemenswaardige gebreken kunnen vaststellen. Nooit waren er onderbrekingen, ook niet bij het downloaden van bestanden > 10 GB. Alle WiFi hardware zoals GSM’s, tablets en laptops verbonden zich probleemloos met de WiFi adapters.

Belgische klanten moeten er wel op letten om hun Devolo set aan te kopen in België. De adapters vanuit NL of DE zijn namelijk niet geschikt voor de Belgische norm van stopcontacten, die een aardingspin bezitten. Hier is dan een extra overgangsstekker nodig en dat is, gezien de zware WiFi adapters niet echt ideaal.

Voordelen

- Merkelijk sneller dan oude powerlines
- Uiterst geschikt om te streamen
- Stabiele verbindingen
- Handig in gebruik
- App Devolo Home Network eenvoudig maar nuttig
- WiFi adapters uitgerust met 2 x Gb aansluitingen

Nadelen:

- Logge WiFi adapters
- Slechts 1 netwerk kabel aanwezig
- De Cockpit software meestal onbruikbaar
- Prijs is te hoog