Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 12 oktober 2017 15:23

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

De Wifi-kwaliteit in huis is tegenwoordig van groot belang. Laptops, tv, telefoons, xbox: alles is aangesloten. Tenminste, dat zou het moeten zijn. Op de begane grond is er bij Arjan geen probleem. De eerste verdieping is al een uitdaging (dikke betonnen vloeren dus daar staat een range-extender). Op zolder is het helemaal droevig, en dus er loopt een kabel vanaf de router door het trapgat naar de zolder. Anders is Sky Wars spelen op de zolder PC echt niet te doen.. Na een paar maanden zie je die kabel niet meer, maar je blijft er wel achter hangen. Tijd voor iets anders!

Ik wil geen kabels trekken en het liefst zo makkelijk mogelijk goede Wifi op de begane grond, 1e verdieping én zolder. Een powerline kit met Wifi is een goed alternatief. De doos van devolo is klein, bevat 3 adapters, een UTP kabel en een zeer bekopte handleiding. Uitpakken gaat vlot en voor ik het weet liggen de drie adapters op tafel met een kop koffie ernaast.

Mooi verpakt

Installatie = makkie

De handleiding bestaat enkel uit foto’s. Ik ben benieuwd en ga meteen aan de slag. Mooi dat het een set is met stopcontact opening. Want ik heb maar één stopcontact in de meterkast. Grote vraag is waar de adapters komen te hangen? Twee van de drie geven een Wifi-signaal. Dat is eigelijk gek, waarom niet op alle drie? Nu moet ik kiezen waar ik de Wifi stations wil hebben. Ik kies voor de eerste verdieping en de zolder. In de hoop dat het signaal dan ook beneden in de kamer en in de tuin goed genoeg zal zijn.

De devolo adapter in het stopcontact, UTP kabel van de router naar de adapter: een makkie. Wanneer ik de Wifi adapter op de eerste verdieping in het stopcontact steek, begint er een rood lampje te knipperen. Ik zit te wachten tot het rode lichtje wit wordt, maar dat duurt erg lang. Dan maar gewoon de WPS knopjes indrukken in de meterkast en op de eerste adapter. Een minuutje later is het gepiept. Een verbeterpuntje voor de handleiding: geef de kleur van de lichtjes weer. De tweede adapter plug ik in op de zolder, een minuutje later is die ook gereed voor gebruik.

Geen kabels meer nodig naar de zolder

App installeren

Oei, de app-store reviews (en score 1.8) van MyDevolo app zijn niet erg goed. Maar proberen kan geen kwaad, dus ik installeer de app op mijn tablet. Registreren en ik kan meteen de verschillende adapters langs om in de settings te kijken. De eerste keer inloggen gaat goed, daarna niet meer: verbeterpuntje 2. Maar eens kijken wat we daar komende week mee kunnen doen…

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.