Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 12 oktober 2017 15:23

Internet & Thuis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Lekker stabiel netwerk

Tweede week van de test. De kabel naar zolder is weg en dat wordt erg gewaardeerd. Het netwerk draait goed en is lekker stabiel. Na een rustig begin met twee apparaten zijn nu alle apparaten in huis aangesloten op het nieuwe netwerk. De wifi punten zitten op de eerste verdieping en de zolder. Vooralsnog is de Wifi ontvangst beneden in de kamer goed.

Per ruimte ben ik gaan kijken hoe goed de ontvangst is. Met de OOKLA speedtest op de tablet van de begane grond naar de eerste verdieping en de zolder. De snelheden die ik meet liggen tussen de 35Mbps en 135Mbps. Het is afhankelijk van de hoeveelheid apparaten die tegelijk aangesloten zijn. Over het algemeen is de snelheid goed en kunnen we gewoon lekker internetten zonder vertraging. De snelheid en stabiliteit van de verbinding is beter dan voorheen. Boven op zolder wilde het signaal wel eens te zwak zijn, dat is nu absoluut niet meer zo.

Bekabeld aansluiten

De computer op zolder ga ik aansluiten met een kabel. Hier wordt vaak online op gegamed, dus die moet altijd lekker lopen. Aansluiten is super eenvoudig, UTP kabel in de poweradapter en in de netwerkpoort van de PC. Het loopt meteen en het loopt goed. Snelheid meten is ook zo gebeurd. Ik had verwacht dat dit sneller zou zijn dan de Wifi, maar dat is het vreemd genoeg niet. Snelheid ligt bij meerdere test rond de 100 Mbps, terwijl de internet snelheid 200Mbps is. Maar goed, ik hoef geen grote films of andere grote bestanden te downloaden, dus de snelheid is verder goed.

Gasten netwerk aanmaken

Bijna iedere bezoeker die langskomt vraagt al vrij snel naar de Wifi code. Om te voorkomen dat ik mijn Wifi wachtwoord moet delen met alle gasten, ga ik een guest network aanmaken. Ik start de app op, dit duurt best lang, want de eerste vier keer kan de app het netwerk niet vinden. Dat werkt nog niet echt lekker. Hij zoekt automatisch naar een 500Mbps adapter terwijl het netwerk bestaat uit andere. Als ik eenmaal verbinding heb, gaat ook dit weer lekker snel. Je kunt er een maximale log-in tijd instellen voor de gasten. Wachtwoord zelf bedenken, instellen en klaar. Guest network is ook lekker snel; eerste Wifi speedtest komt op 89Mbps.
De devolo app is wel wat lastig te starten. Het duurt echt heel lang voordat hij de adapters ziet.

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.