Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 12 oktober 2017 15:23

Internet & Thuis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

MyDevolo App werkt niet goed

De derde week van de test, waar loop ik nog tegenaan? De MyDevolo app start erg slecht op. Negen van de tien keer kan hij geen verbinding maken met het DLAN netwerk. Nog een keer installeren en opnieuw proberen heeft weinig effect. Zonder reden werkt het de ene keer wel en de andere keer niet. Dat is erg vervelend, het zou juist makkelijk moeten zijn om snel zaken aan te passen via de app, in plaats van via de browser.

Iedereen blij

Verder is iedereen erg content met het devolo netwerk. De verbinding is goed en stabiel en bijna overal in huis is de Wifi goed te ontvangen. Het Guest netwerk werkt. Alleen de begane grond is een streepje minder. Dus wat doe je dan? Het meest gevaarlijke wat je in een omgeving met goede werkende Wifi kunt doen: je trekt de stekkers er weer uit en gaat wat anders proberen! Voor de zekerheid doe ik dit wel wanneer de meesten al liggen te slapen...

Netwerk aanpassen

Wifi Clonen

Volgens de gebruiksaanwijzing kun je ook nog de bestaande Wifi clonen, zodat je één netwerk naam hebt in plaats van twee. Dus stekkers eruit boven en naar beneden ermee. Volgens de handleiding is het heel eenvoudig: Wifi adapter in een stopcontact op minder dan 10m van de router, WPS knoppen indrukken, even wachten en klaar. In de praktijk werkt het precies zo, ik stel allebei de Wifi adapters opnieuw in en steek ze weer in de contacten op de eerste verdieping en op zolder. Op zolder plug ik meteen de PC met een netwerk kabel erin en meet de snelheid met speedtest: 117 Mbps. Dat gaat dus net zo lekker als voorheen met het devolo netwerk. Nu heb ik één Wifi-netwerk. De volgende dag moet ik wel uitleggen waarom het fijne devolo netwerk weg is.

Snelheid op zolder

Conclusie

Met deze set kun je op een makkelijke manier je Wifi netwerk uitbreiden door je hele huis. Het is echt zo eenvoudig als in de gebruiksaanwijzing staat. Alleen de app kan beter, die start slecht op. De kabel naar zolder is weg, Wifi netwerk is snel en stabiel, iedereen blij, devolo is voor mij een blijvertje.

Een tevreden reviewer

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.