Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 12 oktober 2017 14:39

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Met een internetverbinding van 300Mbit/s en een gemiddeld tot zwak wifi dat regelmatig wegvalt, hoopt Wessel dat de devolo Multiroom WiFi Kit uitkomst biedt.

Eerste indruk

Afgelopen week heb ik de devolo Multiroom WiFi Kit ontvangen. Na het verwijderen van het pakpapier, staat er een doos op mijn bureau waarvan de inhoud niets meer te raden overlaat: "Eindelijk: WiFi overal!" staat er met koeienletters op. Dat is nogal een belofte, maargoed we zullen zien. In de doos zitten drie onderdelen, te weten: een basisadapter die wordt verbonden met de modem en twee dLan 1200+ wifi ac-adapters die je eigenlijk overal in huis waar een stopcontact is kunt plaatsen. De inhoud van de doos ziet er deugdelijk en robuust uit. Daarnaast zit er een duidelijke installatiebeschrijving bij. Ik krijg de indruk dat de installatie een fluitje van een cent zal zijn.

Degelijke en robuuste inhoud

De installatie

Het installeren verloopt naar mijn gevoel vlekkeloos. De adapters voeren de routerconfiguratie automatisch uit omdat zij beschikken over WiFi Clone. Wanneer je de beschrijving volgt, kan het eigenlijk niet misgaan. Maar dat gaat het toch... Nadat ik alles heb geïnstalleerd kan ik met geen mogelijkheid inloggen op het dLan netwerk. Diverse keren heb ik de key - die op de basisadapter staat vermeld – ingevoerd doch zonder resultaat. Uiteindelijk biedt Devolo Cockpit uitkomst.

De oplossing

Het programma Devolo Cockpit geeft je overzicht over talrijke onderdelen van de afzonderlijke adapters. Zo kun je in dit programma onder meer de verbindingskwaliteit van de adapters controleren. Maar wat voor mij belangrijker is, is dat in het programma ook een onderdeel zit over de configuratie en codering. En met behulp van Devolo Cockpit heb ik uiteindelijk toch kunnen inloggen op het dLan netwerk.

Wifi overal!

Aan de slag

Inmiddels functioneert alles en zijn de twee dLan 1200+ wifi ac-adapters in huis geplaatst op plekken waar ik graag eens optimaal van een krachtige internetverbinding zou willen genieten. Ik hoop dat de slogan van devolo "Eindelijk, WiFi overal!" ook mijn slogan gaat worden. Ik ga het uitproberen!

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.