Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 12 oktober 2017 14:39

Internet & Thuis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Sinds ik gebruik maak van de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken kwam ik er achter dat mijn daartoe op de eerste verdieping ingerichte werkkamer wel een heel slechte wifiontvangst had. Om het probleem op te lossen is door Ziggo mijn Technicolor TC 210 modem vervangen door de Connect Box. Volgens Ziggo is het inkomend signaal nu goed en daarmee is de kous af! De wifiverbinding is iets beter geworden doch bij tijd en wijle nog behoorlijk aan de trage kant en daarnaast is het bereik beperkt. Dus kan de Devolo Multiroom Wifi Kit wellicht uitkomst bieden.

Zoals ik reeds eerder aangaf is het aansluiten van de Devolo Multiroom Wifi Kit vrij eenvoudig. De bediening van de twee knoppen op de adapters spreekt voor zich. Daarnaast heeft de adapter nog een resetknop. Uiteraard is het belangrijk om het stappenplan voor de installatie nauwgezet te volgen. Nu alles functioneert is het tijd voor de ultieme test!

De test

Daartoe heb ik eerst met mijn laptop gemeten welke snelheid mijn wifiverbinding in mijn werkruimte nu heeft. Op basis van een drietal metingen kom ik tot een gemiddelde downloadsnelheid van circa 20 mbps en een uploadsnelheid van circa 8 mbps. Vervolgens heb ik de Devolo Multiroom Wifi Kit ingeschakeld en ingelogd op het netwerk. Na ook hier driemaal te hebben gemeten kom ik uit op een gemiddelde downloadsnelheid van circa 79 mbps en een uploadsnelheid van 8 mbps. Dat is een verviervoudiging van mijn huidige wifisnelheid! Ook valt op dat de verbinding constant blijft.

Ook heb ik mijn laptop rechtstreeks aangesloten op de Devolo dLan 1200+ WiFi ac. Na wederom drie metingen kwam ik hierbij uit op een downloadsnelheid van circa 79 mbps en een uploadsnelheid van 8 mbps. In mijn geval verschillen de wifi en rechtstreekse verbinding qua snelheid dus niets van elkaar. Inmiddels heb ik ook mijn printer in het draadloze devolo-netwerk opgenomen waardoor mijn printopdrachten sneller worden uitgevoerd dan voorheen!

Om de adapters te controleren en eventueel de configuratie aan te passen kan gebruik worden gemaakt van de software Devolo Cockpit. Met dit programma kun je onder meer zicht houden op de verbindingskwaliteit van de afzonderlijke adapters. Het is een handig en mooi programma.

De basis

Kortom, op basis van deze test kom ik tot de conclusie dat de Devolo Multiroom Wifi Kit een uitkomst is voor mijn verbindingsproblemen en een behoorlijk boost aan mijn wifiverbinding geeft. Naast het feit dat de wifiverbinding aanzienlijk sterker is geworden is ook de snelheid van de verbinding behoorlijk toegenomen. Ook blijkt dat het bereik van het wifinetwerk behoorlijk is vergroot. Was er voorheen in de tuin nauwelijks ontvangst thans kan ook daar gebruik worden gemaakt van het netwerk. Het lijkt er op dat de Devolo Multiroom Wifi Kit een uitkomst voor mijn slechte wifiverbinding in huis en wordt voor mij de slogan: “ WiFi Overal!” waar gemaakt!

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.